DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapZeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi Kayitol

 

 Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi Empty
MesajKonu: Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi   Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi EmptyPerş. Ekim 29, 2009 5:45 pm

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi Zeytinyağlı%20Enginar%20Dolması-B

Hazırlama Süresi: 20


Pişirme Süresi: 40


Kişi Sayısı: 8



Malzemesi:

8 adet enginar 1 su bardağı pirinç 3 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı kuş üzümü Yarım demet dereotu 3 adet kesme şeker 2 bardağı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 2 kaşığı yenibahar 1 kaşığı karabiber 1 kaşığı tuz

Tarifi:


Pirinci ılık suda bekletin. Kuş üzümünü ılık suda bekletin. Enginarı limonlu suda 10 dakika haşlayıp, suyun içinde bekletin. Tavla zarı formunda doğranmış soğanı 1 bardağı zeytinyağında pembeleştirin. Pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Kuş üzümü, tuz, şeker, karabiber, yenibahar, limon suyu, kıyılmış dereotu ve 2 bardak su ekleyin. Kısık ateşte dolma içini pişirin. Enginarın çanak kısmına dolma içinden koyup, ikinci enginarı üstüne kapatın. Fırın tepsisine sıralayıp, 1 bardak su ve 1 bardağı zeytinyağı koyun. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra biberiyeyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kereviz Dolması Tarifi
» Peynirli domates dolmasi Tarifi
» BROWNİE TARİFİ, BROVNİ TARİFİ
» Pırasa Dolması
» Domates Dolması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Dolmalar-
Buraya geçin: