Admin Forum Sorumlusu
Kayıt tarihi : 27/05/09 Mesaj Sayısı : 996 Teşekkür Edildi : 196 Puan : 2558
| Konu: BROWNİE TARİFİ, BROVNİ TARİFİ Çarş. Kas. 04, 2009 7:15 pm | |
| Bu aralar favori tarifim, yiyen herkes çok beğeniyor hem yapması çok kolay, hem de yemesi çok zevkli bir tarif. Tarifi portakal ağacından aldım. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun. Browni için malzemeler…
- 1 su bardağı eritilmiş margarin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 paket kaşığı vanilya
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kaşığı tuz
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Browni yapılışı :
- Fırını 175C’ye getirin. 23-24 cm lik kek kalıbını yağlayın.
- Yağ, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip iyice karıştırın. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırın. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edip karışımın özleşmesini sağlayın. Fındıkları ilave edip karışımı kalıba dökün.
- Fırında 20-25 dakika pişirin. (ben 25 dakikadan sonra 150C’ye alıp çok az bir süre daha -kürdan temiz çıkana kadar- pişirdim.) Kalıptan çıkarmadan telin üzerinde tamamen soğutun. Soğuyunca servis tabağına alın.
| |
|
piko1 Yardımcı Admin
Kayıt tarihi : 09/10/09 Mesaj Sayısı : 1185 Teşekkür Edildi : 77 Puan : 1479
| Konu: Geri: BROWNİE TARİFİ, BROVNİ TARİFİ Çarş. Kas. 04, 2009 7:31 pm | |
| | |
|