DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapMenü 4 Anemonun Mutfagından Kayitol

 

 Menü 4 Anemonun Mutfagından

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
Admin
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
Admin


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/05/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 996
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 196
Puan Puan : 2558

Menü 4 Anemonun Mutfagından Empty
MesajKonu: Menü 4 Anemonun Mutfagından   Menü 4 Anemonun Mutfagından EmptyÇarş. Ekim 28, 2009 11:44 pm

MENÜ 4



Beşamel Soslu Kabak

Malzemeler
1 Kg Kabak
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Adet Sogan
3 Çorba Kasigi Margarin
2 Adet Domates
2 Dis Sarmisak
3 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber

Besamel Sos Malzemesi
1 Kahve Fincani Un
2 Çorba Kasigi Tereyagi
1.5 Su Bardagi Süt
1 Kahve Fincani Kasar Peyniri Rendesi
Tuz

Yapılışı

Soganlari ince dograyin. Margarini tavada eritip soganlari pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kiyma suyunu çekinceye kadar pisirin.
Domateslerin kabuklarini soyup küçük küpler halinde sograyin. Ince kiyilmis sarmisaklarla birlikte kiymaya ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pisirin.
Kabaklari temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haslayip süzün. Haslanmis kabaklari firin kabina yerlestirin. Üzerine hazirladiginiz kiymali harci yayin.
Baska bir kapta tereyagini eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karistirarak pisirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kivamina gelince atesten alin. Sosu kiymali harcin üzerine bosaltin. Rendelenmis kasar peyniri serpin.
Önceden isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar 15-20 dak. Pisirin. Dereotuyla süsleyip sicak servis yapin. Afiyet olsun.


Peynirli Fırın Makarna

Malzemeler
500 gr 3 No’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
½ kahve fincanı bitkisel sıvıyağ
Üstü için: 2 yemek kaşığı margar
1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri
5 yumurta
2 bardak(1/2 lt ) süt
tuz-karabiber
½ kaşığı hindistancevizi

Yapılışı


Makarnayı kırmadan suya salıp 10 dakika haşlayın. 2 bardak soğuk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmiş yağ, tuz ve biber koyup silkeleyerek karıştırın.
Makarnanın yarısını yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltın. Peynirin yarısını üzerine dökün. Kalan makarnayı da boşaltıp tekrar üstünü peynirle kapatın. Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karıştırın. Makarnanın her tarafına dağılacak biçimde dökün.
Sıcak bir fırında 40-45 dakika pişirin. 20 dakika tepside bekletin. Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapın.Afiyet olsun

Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler
11 kaşık şeker
12 kaşık irmik
1,5 lt süt
1 kaşık margarin
1 paket kakaolu bisküvi
vanilya


Yapılışı

Biskuvi ve vanilya haric tum malzemeleri karistirarak,muhallebiyi pisirin.Yarisını borcama dökün.Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin ve muhallebinin üzerine yayın.Kalan muhallebiyide döküp istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Menü 4 Anemonun Mutfagından Empty
MesajKonu: Geri: Menü 4 Anemonun Mutfagından   Menü 4 Anemonun Mutfagından EmptyCuma Ekim 30, 2009 6:53 pm

Teşekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Menü 4 Anemonun Mutfagından
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Menü 5 Anemonun Mutfagından
» Menü 1 Anemonun Mutfagından
» Menü 2 Anemonun Mutfagından
» Menü 3 Anemonun Mutfagından
» Menü 17

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: