MENÜ 4
Beşamel Soslu Kabak
Malzemeler
1 Kg Kabak
200 gr Yagsiz Kiyma
1 Adet Sogan
3 Çorba Kasigi Margarin
2 Adet Domates
2 Dis Sarmisak
3 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber
Besamel Sos Malzemesi
1 Kahve Fincani Un
2 Çorba Kasigi Tereyagi
1.5 Su Bardagi Süt
1 Kahve Fincani Kasar Peyniri Rendesi
Tuz
Yapılışı
Soganlari ince dograyin. Margarini tavada eritip soganlari pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kiyma suyunu çekinceye kadar pisirin.
Domateslerin kabuklarini soyup küçük küpler halinde sograyin. Ince kiyilmis sarmisaklarla birlikte kiymaya ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pisirin.
Kabaklari temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haslayip süzün. Haslanmis kabaklari firin kabina yerlestirin. Üzerine hazirladiginiz kiymali harci yayin.
Baska bir kapta tereyagini eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karistirarak pisirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kivamina gelince atesten alin. Sosu kiymali harcin üzerine bosaltin. Rendelenmis kasar peyniri serpin.
Önceden isitilmis 200 derece firinda kizarincaya kadar 15-20 dak. Pisirin. Dereotuyla süsleyip sicak servis yapin. Afiyet olsun.
Peynirli Fırın Makarna
Malzemeler
500 gr 3 No’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
½ kahve fincanı bitkisel sıvıyağ
Üstü için: 2 yemek kaşığı margar
1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri
5 yumurta
2 bardak(1/2 lt ) süt
tuz-karabiber
½ kaşığı hindistancevizi
Yapılışı
Makarnayı kırmadan suya salıp 10 dakika haşlayın. 2 bardak soğuk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmiş yağ, tuz ve biber koyup silkeleyerek karıştırın.
Makarnanın yarısını yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltın. Peynirin yarısını üzerine dökün. Kalan makarnayı da boşaltıp tekrar üstünü peynirle kapatın. Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karıştırın. Makarnanın her tarafına dağılacak biçimde dökün.
Sıcak bir fırında 40-45 dakika pişirin. 20 dakika tepside bekletin. Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapın.Afiyet olsun
Bisküvili İrmik Tatlısı
Malzemeler
11 kaşık şeker
12 kaşık irmik
1,5 lt süt
1 kaşık margarin
1 paket kakaolu bisküvi
vanilya
Yapılışı
Biskuvi ve vanilya haric tum malzemeleri karistirarak,muhallebiyi pisirin.Yarisını borcama dökün.Bisküvileri robottan geçirip un haline getirin ve muhallebinin üzerine yayın.Kalan muhallebiyide döküp istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun