MENÜ3
Yoğurt Çorbası
Malzemeler
750 Gr yogurt,
8 Su bardagi et suyu,
50 Gr margarin veya sivi yag,
2 Kahve fincani un,
Yeteri kadar tuz,
1 Çorba kasigi kurutulmus nane(arzu edilirse).
Yapılışı
Yogurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur.
Yogurt tel karistici ile çirpilirken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katilir.
Bir baska tencereye yag ve un konur,tahta bir kasikla hizli hizli karistirilarak 1-2 dakika kadar kavrulur.
Sonra karistirmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yogurtlu karisim azar azar katilir.
Iyice yedirildikten sonra ates artirilir ve çorba biraz kaynatilir. Afiyet olsun
Domatesli Et
Malzemeler
1 kg. kuzu ( ya da dana eti)
1 çorba kasigi margarin
2 adet domates
1 adet soğan
tuz
Yapılışı
Bir çorba kasigi margarin ve eti tencereye koyup, hizli ateste kavurun. Yemeklik dogradiginiz sogani ilave edip, biraz daha kavurun, domateslerin kabugunu soyup küçük küçük dograyin ve biraz su ilave edip kanstirin, pismeye birakin. Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı
Malzemeler
3 su bardagi pirinç
2 çorba kasigi tereyagi
4 su bardagi et suyu
Tuz
Yapılışı
Yapilis Tarifi
Pirinci ayiklayin ve ilik suda islatip 20-25 dakika bekletin. Pirinci bol suyla yikayip iyice süzün. Et suyunu bir tasim kaynatin. Bir tencerede tereyagini eritin ve pirinç ilave edin. Kevgirle 10 dakika kadar, pirinçleri kirmadan karistirarak kavurun. Sicak et suyunu ilave edip tuz atin ve bir tasim kaynatin. Daha sonra pilavin altini kisin (kaynama noktasinda kalmali) ve kapagi kapali tutarak 15-20 dakika çok hafif ateste pisirin. Yemegi ocaktan aldiktan sonra bes dakika demlendirilip bir kere karistirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Mevsim Salatası
Malzemeler
1 adet kivircik salata
2 adet salatalik
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kirmizi lahana
2 adet domates
1/2 bardagi zeytinyagi
1 adet limon
Tuz
Yapılışı
Salata yapraklarini yikayin, suyu iyice süzüldükten sonra dograyin. Salataligi ince dilimleyin.
Havuç ve turbu kabuklarini soyduktan sonra rendeleyin. Kirmizi lahanayi ince kiyin. Domatesi dilimleyin.
Bütün malzemeyi salata tabagina yerlestirin. Zeytinyagi, limon suyu ve tuzu karistirip, salatanin üzerine dökün.Afiyet olsuN