MENÜ 2
Mantar Çorbası
Malzemeler
5 adet mantar
1 su bardagı süt
1 yemek kasıgı un
tereyağ baharat tuz
1adet tavuk suyu tablet
Yapılışı
Mantarlar ince ince doğranır.tereyağında bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur.
1bardak sütün içine 1 yemek kaşığı un eklenilerek iyice çırpılar.
mantar suyunu çekince biraz su eklenip kaynaması beklenir.kaynadıktan sonra süt yavaş yavaş karıştırarak eklenir.biraz tuz ve karabiber eklenir.
20dakika kadar kısık ateşte kaynatılır.tavuk suyu tablet eklenir karıştırılır.kıvamına bakarak biraz daha un suyla çırpılarak eklenebilir.
afiyet olsun..
Pratik Börek
Malzemeler
250-300 gr beyaz peynir
5 adet yufka
1 demet maydonoz
kırmızı pul biber
Yapılışı
Bir kabın içinde beyaz peyniri iyice ezin.Üzerine çırpılmış yumurtaları dökün.İnce ince kıyılmış maydonozu ve pul biberide ekleyip karıştırın.Diğer tarafta 5 yufkayı üst üste koyun ve peynirli malzemeyi bu yufkaların yarısına döküp yayın.Boş kalan diğer kısmı peynirli karışımın üstüne doğru kapatın.Baklava dilimleri şeklinde kesin ve bu şekilde 10 dakika dinlendirin.Daha sonra kızgın yağda kızartıp,sıcak servis yapın.Afiyet olsun
Kayısı Kompostosu
Malzemeler
500 gr.kayısı
250 gr.şeker
2 bardak su
Yapılışı
Yapılışı
Önce şekeri 2 bardak su ile bir taşım kaynatıp şurubu hazırlayın. Sonra kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve şurubun içine atın. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kayısıyı fazla kaynatmamaya dikkat edin. Aksi takdirde dağılarak kompostonun tadını ve görüntüsünü bozar. Kompostoyu ateşten aldıktan sonra, kaselere boşaltın. Afiyet olsuN