DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapMenü 1 Anemonun Mutfagından Kayitol

 

 Menü 1 Anemonun Mutfagından

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
Admin
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
Admin


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/05/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 996
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 196
Puan Puan : 2558

Menü 1 Anemonun Mutfagından Empty
MesajKonu: Menü 1 Anemonun Mutfagından   Menü 1 Anemonun Mutfagından EmptyÇarş. Ekim 28, 2009 11:41 pm

MENÜ 1



Domates Çorbası

Malzemeler
5 adet domates
1 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi un
1 bardak süt
1 bardagi rendelenmis taze kasar
Yeteri kadar tuz
Yapilisı
Hafifçe eritilmis yag ve un kisik ateste hafifçe çevrilir. Yavasça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su agir agir karisima ilave edilir ve kaynamaya birakilir. Diger tarafta kabuklari soyulmus domatesler blender yardimiyla çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pisirilir. Çorba ilindiktan sonra bir kez daha mixer yardimiyla boza kivamina getirilir. Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edilecegi zaman üzerine rendelenmis taze kasar konulur.

Tavuk Sarması

Malzemeler
5 Parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 Adet patates
1 Adet havuç
3 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
3 Yemek kaşığı mantar
2 Yemek kaşığı margarin
5 Dilim taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik

YAPILIŞI
Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın.
Mantarı ince ince kıyın.
1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin.
Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın.
İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin.
Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın.
Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin.
Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın.
Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün.
Yarım bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirin.
Kızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin.
Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Zeytinli Spagetti


Malzemeler
50 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
20 gr siyah zeytin
5 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Adet acı kırmızı biber
2 Diş sarımsak
Yarım demet kıyılmış maydanoz
150 gr çubuk makarna (spagetti)
Tuz

Yapılışı
Siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayırın ve yeşil zeytinlerle birlikte iri iri doğrayın.
Acı biberleri uzunlamasına bölün ve yıkayın.
Çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
Sarımsağı soyun ve ezin.
Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.
Spagettiyi 3 yemek kaşığı tuz kattığınız kaynar suda 10 dakika pişirip, suyunu süzün.
Kalan zeytinyağını tavada kızdırın.
Acı biber, sarımsak ve zeytinleri yağda hafifçe kavurun.
Süzdüğünüz spagettiyi ve ince kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın.
Tuz serpip, bekletmeden servis yapın.


Sütlaç
Malzemeler
1 kg süt
1 büyük fincanı dolusu pirinç
2 büyük fincanı toz şeker
2 yemek kasigi pirinc unu



1 su bardagi su
Ayrica 1 lt su
Yapilisı
Ayıklanmış, yıkanmış pirinç 1 ltsuda pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar haşlanır. Piştikten sonra süzülen pirinç 1 kilo süte ilave edilir, daha sonra buna şeker de katılır ve kaynamaya birakilir.1 su bardagi suda pirinc unu ezilir ve sutten biraz alinarak,ilik hale getirilir ve tencereye bosaltilir.Daha sonra koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla arasira karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kadar pişirilir.

Ufak toprak kaplara dökülür, arzuya göre fırına konup fırının ızgara bölümü açılarak sütlaçların üst kısmı hafif yakılır.

Afiyet olsun..

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Menü 1 Anemonun Mutfagından Empty
MesajKonu: Geri: Menü 1 Anemonun Mutfagından   Menü 1 Anemonun Mutfagından EmptyCuma Ekim 30, 2009 6:52 pm

Menü 1 Anemonun Mutfagından 850311
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Menü 1 Anemonun Mutfagından
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Menü 4 Anemonun Mutfagından
» Menü 5 Anemonun Mutfagından
» Menü 2 Anemonun Mutfagından
» Menü 3 Anemonun Mutfagından
» Menü 12

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: