MENÜ 1
Domates Çorbası
Malzemeler
5 adet domates
1 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi un
1 bardak süt
1 bardagi rendelenmis taze kasar
Yeteri kadar tuz
Yapilisı
Hafifçe eritilmis yag ve un kisik ateste hafifçe çevrilir. Yavasça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su agir agir karisima ilave edilir ve kaynamaya birakilir. Diger tarafta kabuklari soyulmus domatesler blender yardimiyla çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pisirilir. Çorba ilindiktan sonra bir kez daha mixer yardimiyla boza kivamina getirilir. Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edilecegi zaman üzerine rendelenmis taze kasar konulur.
Tavuk Sarması
Malzemeler
5 Parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
1 Adet patates
1 Adet havuç
3 Yemek kaşığı haşlanmış bezelye
3 Yemek kaşığı mantar
2 Yemek kaşığı margarin
5 Dilim taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber, kekik
YAPILIŞI
Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın.
Mantarı ince ince kıyın.
1 yemek kaşığı margarini eritip patates, havuç ve mantarı soteleyin.
Bezelye, tuz, karabiber ve kekik ilave ederek karıştırın.
İyice dövülmüş tavuk göğüs etini bir kasenin içine yerleştirin.
Ortasına hazırladığınız harçtan yeterince ilave edip bohça şeklinde kapatın.
Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin.
Diğer tavuk etlerini de aynı işlemi uygulayın.
Tavukların üzerlerine kalan 1 yemek kaşığı margarini sürün.
Yarım bardağı su ilave ederek sıcak fırında 15 dakika pişirin.
Kızaran tavukların üzerine kaşar peyniri dilimlerini yerleştirerek tekrar fırına verin.
Peynirler eriyince fırından çıkarıp üzerini ince dilimlenmiş mantar ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Zeytinli Spagetti
Malzemeler
50 gr çekirdeksiz yeşil zeytin
20 gr siyah zeytin
5 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Adet acı kırmızı biber
2 Diş sarımsak
Yarım demet kıyılmış maydanoz
150 gr çubuk makarna (spagetti)
Tuz
Yapılışı
Siyah zeytinleri çekirdeklerinden ayırın ve yeşil zeytinlerle birlikte iri iri doğrayın.
Acı biberleri uzunlamasına bölün ve yıkayın.
Çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.
Sarımsağı soyun ve ezin.
Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.
Spagettiyi 3 yemek kaşığı tuz kattığınız kaynar suda 10 dakika pişirip, suyunu süzün.
Kalan zeytinyağını tavada kızdırın.
Acı biber, sarımsak ve zeytinleri yağda hafifçe kavurun.
Süzdüğünüz spagettiyi ve ince kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın.
Tuz serpip, bekletmeden servis yapın.
Sütlaç
Malzemeler
1 kg süt
1 büyük fincanı dolusu pirinç
2 büyük fincanı toz şeker
2 yemek kasigi pirinc unu
1 su bardagi su
Ayrica 1 lt su
Yapilisı
Ayıklanmış, yıkanmış pirinç 1 ltsuda pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar haşlanır. Piştikten sonra süzülen pirinç 1 kilo süte ilave edilir, daha sonra buna şeker de katılır ve kaynamaya birakilir.1 su bardagi suda pirinc unu ezilir ve sutten biraz alinarak,ilik hale getirilir ve tencereye bosaltilir.Daha sonra koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla arasira karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kadar pişirilir.
Ufak toprak kaplara dökülür, arzuya göre fırına konup fırının ızgara bölümü açılarak sütlaçların üst kısmı hafif yakılır.
Afiyet olsun..