DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapkendi tarifim(kıymalı fırın makarna) Kayitol

 

 kendi tarifim(kıymalı fırın makarna)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) Empty
MesajKonu: kendi tarifim(kıymalı fırın makarna)   kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) EmptyÇarş. Ekim 21, 2009 3:49 pm

MALZEMELER

kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) R74fpSVFLw1 Paket fırın makarna

kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) R74fpSVFLw200 gr.kaşar peyniri

kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) R74fpSVFLw3 su bardağı süt

kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) R74fpSVFLw1 adet soğan

kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) R74fpSVFLw1 kaşık domates salçası

kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) R74fpSVFLw200 gr.kıyma

kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) R74fpSVFLw150gr.tereyağı

kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) R74fpSVFLw2 kaşık sıvı yağ

kendi tarifim(kıymalı fırın makarna) R74fpSVFLw2 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

Kıyma harcı için,kıyma bir tencerede suyunu çekinceye kadar pişirilir.Üzerine 1 adet soğan doğranıp sıvı yağ eklenerek pişirilir.Tuz,karabiber ve salça eklenip bir süre daha pişirildikten sonra kenara alınır.Beşamel sosu için,tereyağı tencereye konulur,un ilave edilerek rengi dönünceye kadar kavrulur.Süt ilave edilip karıştırılarak kaynatılır,tuz ve karabiber eklenir.Beşamel sosun yarısı ayrı bir kaba alınır.Yarısı önce daha önceden haşlamış olduğumuz fırın makarnasıyla karıştırılır.Daha sonra makarnanın yarısı borcam kaba boşaltılır.Üzerine kıyma harcı yayılır.Kalan makarna kıymanın üstüne konulur.Kalan beşamel sos ve en üste ise rendelenmiş kaşar peyniri konulur.200 derece ısıtılmış fırında her iki tarafı kızarana kadar pişrilip sıcak servis yapılır...

Afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
kendi tarifim(kıymalı fırın makarna)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» kendi tarifim(italyan usulü makarna salatası)
» kendi tarifim(kırmızı biber pestolu spagetti)
» Sütlü Makarna Tarifi
» kıymalı pilav
» beşamal soslu makarna

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Makarna - Pilav-
Buraya geçin: