yağmur Süper üye
Kayıt tarihi : 19/11/09 Mesaj Sayısı : 2175 Teşekkür Edildi : 147 Puan : 4535
| Konu: TAVUKLU BAMYA ÇORBASI Ptsi Şub. 08, 2010 4:37 pm | |
| Malzemeler:
- 1 tavuk butu
- 100 gr bamya kurusu
- 1.5 bardağı şehriye
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 kaşığı kırmızı toz biber
- tuz
- 2 litre soğuk su
- yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)
Yapılışı:
- Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın.
- 2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün.
- Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin.
- Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum)
- Bu sosu tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın.
*Sıcak olarak limonla birlikte ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun | |
|
sebil Amatör Üye
Kayıt tarihi : 17/11/09 Mesaj Sayısı : 404 Teşekkür Edildi : 48 Puan : 641
| Konu: Geri: TAVUKLU BAMYA ÇORBASI Ptsi Şub. 08, 2010 10:13 pm | |
| ay canım istedi şimdi ,hem tavuk hem bamya mütiş ikili | |
|
yağmur Süper üye
Kayıt tarihi : 19/11/09 Mesaj Sayısı : 2175 Teşekkür Edildi : 147 Puan : 4535
| Konu: Geri: TAVUKLU BAMYA ÇORBASI Ptsi Şub. 08, 2010 10:19 pm | |
| | |
|