DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapSALATALIK TURŞUSU Kayitol

 

 SALATALIK TURŞUSU

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

SALATALIK TURŞUSU Empty
MesajKonu: SALATALIK TURŞUSU   SALATALIK TURŞUSU EmptyPtsi Şub. 08, 2010 4:26 pm

olur.
Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin.
Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.
SALATALIK TURŞUSU Salatalk_tursus_1
SALATALIK TURŞUSU (3 litrelik kavanoza tam geldi)
Malzemeler:

  • 1 kilo kornişon salatalık
  • su (mümkünse kaynak suyu)
  • 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 diş sarımsak
  • 2 bardağı sirke
  • 10-12 al maydanoz

Yapılışı;

  1. Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
  2. Salatalıkları kavanoza doldurun.
  3. tuzunu uzerine ilave edin
  4. Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
  5. Sirkeyi içine boşaltın.
  6. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
  7. Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
  8. Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.

***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
SALATALIK TURŞUSU
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SALATALIK TURŞUSU
» Erik Turşusu
» LAHANA TURSUSU
» DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
» Gelin turşusu tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Kışa Hazırlıklarımız-
Buraya geçin: