ADMİNE Forum Sorumlusu
Kayıt tarihi : 13/10/09 Mesaj Sayısı : 1767 Teşekkür Edildi : 580 Puan : 3484
| Konu: SALATALIK TURŞUSU Cuma Ekim 23, 2009 3:36 pm | |
| Malzemeler:
- 1 kilo kornişon salatalık
- su (mümkünse kaynak suyu)
- 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 10 diş sarımsak
- 2 bardağı sirke
- 10-12 al maydanoz
Yapılışı;
- Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
- Salatalıkları kavanoza doldurun.
- tuzunu uzerine ilave edin
- Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
- Sirkeyi içine boşaltın.
- Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
- Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
- Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir. | |
|