DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapLAHANA TURSUSU Kayitol

 

 LAHANA TURSUSU

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

LAHANA TURSUSU Empty
MesajKonu: LAHANA TURSUSU   LAHANA TURSUSU EmptyPtsi Şub. 08, 2010 4:21 pm



LAHANA TURSUSU Lahana_tursusu_tarifiMalzemeler:
1 adet orta büyüklükte lahana
1 kilo sirke
10 dis sarmisak
Yeteri kadar tuz


TARIFI
:
Tursu için küçük, siki kelle yapan beyaz lahanalar kullanilir. Önce lahananin dis yapraklarini temizleyiniz. Lahananin dip tarafini oyup koçanini çikariniz. Dörde bölünüz. Bir biçakla kiyiniz. Büyükçe bir tepsiye kiydiginiz lahanalari bosaltip bol tuz ile ovunuz. Tuzla-yip iyice ovdugunuz lahanalari tepsinin ortasina toplayiniz. Üzerine bir tahta veya küçük bir tepsi yerlestiriniz, tepsinin de üzerine herhangi bir agirlik koyup (Mesela su dolu bir tencere.) 6-7 saat bekletiniz. Bu islemi aksamdan yaparsaniz sabaha hazir olur Sarmisaklari ayiklayip, bir havanda tuzla dövünüz. Sirkeyle dövülmüs sarmisagi karistirip tursu yapacaginiz zamana kadar bekletiniz. Lahanalari silkeleyip tursu kabina veya cam kavanoza yerlestiriniz. Iyice bastirmak için bir agirlik, en iyisi su dolu bir naylon torbayla bastiriniz. Hazirladiginiz tuzlu sirkeyi üzerine dökünüz. Lahanalarin üstünü kapatacak kadar su ilave ediniz. 10 gün içinde, zaman zaman suyunu savurdugunuz, tursunuz hazir olur. Tursuyu daha çabuk yapmak için önceden biraz haslayarak ayni islemi yaparsaniz, iki gün içinde yenecek duruma gelir. Arzu eden sirkeye kirmizi pul biber katabilir. Limon dilimleri de konabilir.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ahsen58
Deneme Mod
Deneme Mod
ahsen58


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 28/01/10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 354
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 22
Puan Puan : 497

LAHANA TURSUSU Empty
MesajKonu: Geri: LAHANA TURSUSU   LAHANA TURSUSU EmptyPtsi Şub. 08, 2010 4:23 pm

ellerine sağlık çok severim lahana turşusunu
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

LAHANA TURSUSU Empty
MesajKonu: Geri: LAHANA TURSUSU   LAHANA TURSUSU EmptyPtsi Şub. 08, 2010 4:24 pm

LAHANA TURSUSU 554106 LAHANA TURSUSU 293785 LAHANA TURSUSU 129114
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
LAHANA TURSUSU
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SALATALIK TURŞUSU
» Erik Turşusu
» SALATALIK TURŞUSU
» DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
» Gelin turşusu tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Kışa Hazırlıklarımız-
Buraya geçin: