ADMİNE Forum Sorumlusu
Kayıt tarihi : 13/10/09 Mesaj Sayısı : 1767 Teşekkür Edildi : 580 Puan : 3484
| Konu: *** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA *** Salı Kas. 17, 2009 12:06 am | |
| Malzemeler: 100 gr. yumuşak margarin 1 baradğı sıvıyağ 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya 1 yumurta ( sarısı üzeri için ) 1 tatlı kaşığı şeker ve tuz Aldığı kadar un Açmak için; 50 gr. yumuşak margarin İç malzemesi; ceviz ve haşhaş Yapılışı: Yoğurma kabına ılık süt,ılık su ve sıvıyağı alıp,karıştırın. Mayayı ilave edip,üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri dökün ve karıştırın. 5-10 dakika mayanın kabarması için bekletin. 100 gr. yumuşak margarini, 1 yumurta akını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip, karıştırın. Üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.1 saat mayalandırın. Mayalanan hamuru eşit olarak 6 bezeye ayırın. Bezeleri açmak için; 50 gr. yumuşak margarin kullanılacak.İlk bezeyi elinize biraz yumuşak margarin alıp, büyük boy yuvarlak bir fırın tepsisi büyüklüğünde elinizle açın. İç malzemesi için; Bir kaseye sıvıyağ döküp,içine ceviz ve dövülmüş haşhaş ekleyip,karıştırın. ceviz ve haşhaşı ayrı ayrıda kullanabilirsiniz. Yada istediğiniz herhangi bir iç malzeme kullanabilirsiniz. Açtığınız yufkaya bu karışımdan her yerine gelecek şekilde sürün ( resimlerdeki gibi ) . İkinci bezeyide aynı şekilde yufka açın ve diğer açtığınız yufkanın üzerine kapatıp, yine iç malzeme koyun. Rulo şeklinde sardığınız yufkayı eşit olarak 6 parçaya kesin ve elinizle biraz uzatıp, her iki ucundan ters yönlere doğru döndererek simit şekli verin yada kendi etrafında döndürün. Kalan tüm bezelere aynı işlemleri uygulayın. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye açmaları dizin. Toplam 18 adet açmamız oldu. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yarım saat tepside mayalandırın. 175-180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen açmalarınızı sıcacık ve kahvaltılık eşliğinde afiyetle yeyin. | |
|
sebil Amatör Üye
Kayıt tarihi : 17/11/09 Mesaj Sayısı : 404 Teşekkür Edildi : 48 Puan : 641
| Konu: Geri: *** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA *** Salı Kas. 17, 2009 8:12 pm | |
| O ÇOK SÜPER BİR TARİF ,BENDE YAPARIM KALORİSİ YÜKSEK OLSADA LEZZETLİ BİR POĞAÇA TARZI | |
|