DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap*** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA *** Kayitol

 

 *** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA ***

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

*** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA *** Empty
MesajKonu: *** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA ***   *** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA *** EmptySalı Kas. 17, 2009 12:06 am

*** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA *** A%C3%A7ma-1
Malzemeler:
100 gr. yumuşak margarin
1 baradğı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 yumurta ( sarısı üzeri için )
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
Aldığı kadar un

Açmak için;
50 gr. yumuşak margarin

İç malzemesi; ceviz ve haşhaş

Yapılışı:
Yoğurma kabına ılık süt,ılık su ve sıvıyağı alıp,karıştırın.
Mayayı ilave edip,üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri dökün ve karıştırın. 5-10 dakika mayanın kabarması için bekletin.
100 gr. yumuşak margarini, 1 yumurta akını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip, karıştırın.
Üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.1 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru eşit olarak 6 bezeye ayırın.
Bezeleri açmak için; 50 gr. yumuşak margarin kullanılacak.İlk bezeyi elinize biraz yumuşak margarin alıp, büyük boy yuvarlak bir fırın tepsisi büyüklüğünde elinizle açın.
İç malzemesi için; Bir kaseye sıvıyağ döküp,içine ceviz ve dövülmüş haşhaş ekleyip,karıştırın. ceviz ve haşhaşı ayrı ayrıda kullanabilirsiniz. Yada istediğiniz herhangi bir iç malzeme kullanabilirsiniz.
Açtığınız yufkaya bu karışımdan her yerine gelecek şekilde sürün ( resimlerdeki gibi ) .
İkinci bezeyide aynı şekilde yufka açın ve diğer açtığınız yufkanın üzerine kapatıp, yine iç malzeme koyun.
Rulo şeklinde sardığınız yufkayı eşit olarak 6 parçaya kesin ve elinizle biraz uzatıp, her iki ucundan ters yönlere doğru döndererek simit şekli verin yada kendi etrafında döndürün.
Kalan tüm bezelere aynı işlemleri uygulayın.
Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye açmaları dizin. Toplam 18 adet açmamız oldu.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yarım saat tepside mayalandırın.
175-180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen açmalarınızı sıcacık ve kahvaltılık eşliğinde afiyetle yeyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
sebil
Amatör Üye
Amatör Üye
sebil


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 17/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 404
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 48
Puan Puan : 641

*** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA *** Empty
MesajKonu: Geri: *** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA ***   *** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA *** EmptySalı Kas. 17, 2009 8:12 pm

O ÇOK SÜPER BİR TARİF ,BENDE YAPARIM KALORİSİ YÜKSEK OLSADA LEZZETLİ BİR POĞAÇA TARZI
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
*** CEVİZLİ-HAŞHAŞLI AÇMA ***
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» HAŞHAŞLI SİMİT..
» AÇMA
» Değişik ilik açma şekilleri..
» cevizli kurabiye
» CEVİZLİ TURP SALATASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: