MENÜ 23
ETLİ BÖREK
MALZEMELER
2 paket hazır milföy hamuru
2 çorba kaşığı margarin
250 gr kuşbaşı et
4 adet sivri biber
1 baş soğan
1 yumurta sarısı
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Hamuru hazırlayın. Margarini eritin. Kuşbaşı eti suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Yemeklik. doğranmış soğanı ilave edin. Doğranmış sivri biberi katın. Tuzunu, karabiberini serpin. Ocaktan alıp, soğutun. Hamurun ortasına harcı koyup, üçgen şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin.Afiyet olsun.
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
MALZEMELER
2 Su bardağı barbunya
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet havuç
2 Adet orta boy kuru soğan
2-3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Adet yeşilbiber
½ demet maydanoz
1 Adet kesme şeker
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
İnce ince doğranmış soğan, havuç ve yeşilbiberi tencereye koyup hafifçe kavurun.
Çok az su ile karıştırdığınız salçayı ilave edip bir iki kez karıştırın.Barbunyaları koyup şekeri ve suyu ilave edin.Pişmesine yakın ince kıyılmış maydonozu ilave edip ılındıktan sonra servis yapın.Afiyet olsun
MOR SALATA
MALZEMELER
1/2 kg mor lahana
2 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı kimyon
1 limonun suyu
çok az zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Lahana ince ince kıyılır. Sarmısak dövülür ve en son olarakta diğer malzemeler konulup karıştırılır.Afiyet olsun