MENÜ 11
BEZELYELİ TAVUK GÜVECİ
Malzemeler
4 adet dövülmüs tavuk gögsü,
1 su bardagi iç bezelye,
2 adet havuç,
2 adet kirmizi sogan,
1 kahve fincani pirinç,
4 yemek kasigi sivi yag,
Karabiber, tuzot (1 yemek kasigi),
Kekik.
Yapılışı
Dövülmüs tavuk etlerine tuz ve karabiber serpin. Yaglanmis küçük firin güveçlerine yerlestirin. Sogani piyazlik dograyip sivi yagda kavurun. Küp seklinde dogranmis havuç ve bezelyeleri katin. Biraz kavrulunca pirinci ekleyin. 1 kahve fincani su ekleyip sebzeler yumusayincaya kadar pisirin. Karabiber, tuzot, kekik ekleyip ocaktan alin. Tavuk güveçlerinin içlerine paylastirin. 180 derece isitilmis firinda 20 dakika pisirin. Sicak servis yapin .Afiyet olsun.
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Malzemeler
1,5 su bardagi arpa sehriye
1/2 tablet tavuk bulyon
1,5 bardagi su
2,5 yemek kasigi sivi yag
1/2 Yemek kasigi tereyagi
Yapılışı
Once yagi tencereye koyup kizmasini bekleyin ardindan,yarim bardak arpa sehriyeyi yagda kavurun. Sehriyeler iyice esmerlesince kalan 1 bardak sehriyeyi de ilave edin.Ancak tencereye eklediginiz son sehriyelerin ilk sehriyeler kadar esmerlesmemesine dikkat edin.Sehriyeleri kavurdiktan sonra (2 renk sehriye ortaya cikicak boylelikle)uzerine suyunu ve bulyonu ilave edip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.Suyunu cektikten sonra tencerenin uzerine bez kapatip demlenmesini bekleyin.Afiyet olsun
MEYVE SALATASI
Malzemeler
1 adet küçük kavun
2 adet muz
2 adet kirmizi erik 3 adet kivi
1 bardagi nane likörü
1 bardagi kiyilmis badem
Yapılışı
Kavunun kabugunu soyup küçükçe dograyin. Muz, kirmizi erik ve kiviyi de küçükçe dograyin. Meyveleri karistirip küçük kaselere paylastirin. Üzerine nane likörü ve ince kiyilmis bademi gezdirin. Pinar Sprey Krem Santi ile süsleyip servis yapin.
krem santi ile servis yapin.Afiyet olsuN