MENÜ 10
ENGİNARLI YUVA KEBABI
Malzemeler
4 Enginar
1 Limon
1 Sogan
1 Domates
1 Çorba Kasigi Margarin
3 Çorba Kasigi Kiyma
1 Sivri Biber
1 Havuç
10 Arpacik Sogan
1 Su Bardagi Et Suyu
1/2 Çay Kasigi Köri
1 Su Bardagi Bezelye
4 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber
Yapılışı
Enginarlari temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haslayarak firin kabina alin.Kiyilmis sogani yagda pembelesinceye kadar kavurun.Kiymayi ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.
Kavrulmis kiymayi enginarlarin ortasina doldurarak bir firin kabina alin.Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirin.Kabuklarini temizlediginiz arpacik soganlarini,küp seklinde kesilmis havuç ve bezelyeleri tepsiye yerlestirin.Tuz,karabiber ve köri serpin.
Bir bardak et suyu dökerek firinda 15 dk pisirin.Üzerini dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin.Afiyet olsun
ŞEHRİYELİ PİLAV
Malzemeler
1 kahve fincani arpa sehriyesi
4 çorba kasigi tereyagi
3 su bardagi su
2 bardak pirinç
tuz
Yapilisı
Pirinçleri ayiklayin, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sicak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nisastasi kaybolana kadar yikayip, süzün. Bir tencereye tereyagini koyarak hafifçe kizdirin. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya birakin. Diger taraftan arpa sehriyesini yagda pembelesene KADAR çevirin. Kevgirle yagdan alip, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarim saat kadar haslayin. Pilav suyu iyice kaynayinca pirinçlerle sehriyeyi birlikte tencereye atin. Bir-iki defa karistirip tencerenin kapagini kapatin.. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta isidaki ateste pismeye birakin. Tencereyi atesten almadan önce pilavi bir defa karistirip servis tabagina koyun.Afiyet olsun
BAHAR SALATASI
Malzemeler
4 çorba kaşığı sızma zeytin yağı, 1 demet roka, 4-5 kiraz domates, 2 çorba kaşığı konserve mısır tanesi, 1 demet küçük turp, 3 çorba kaşığı haşlanmış iç bakla, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı sirke, 1 kaşığı pul biber, tuz
Yapilisı
rokayı temizleyip yıkayın ve iri iri doğrayın. domatesleri ortadan ikiye kesin. turpları yıkayıp ince ince dilimleyin. rokayı salata tabağına alıp üzerine domates, mısır, iç bakla ve turpları ilave edin. sızma zeytinyağı, limon suyu, sirke, pulbiber ve tuzu bir kasede karıştırın. hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.Afiyet olsuN