DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapMenü 10 Kayitol

 

 Menü 10

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
anemon
Amatör Üye
Amatör Üye
anemon


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 61
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 0
Puan Puan : 107

Menü 10 Empty
MesajKonu: Menü 10   Menü 10 EmptyPerş. Kas. 12, 2009 8:14 pm

MENÜ 10



ENGİNARLI YUVA KEBABI




Malzemeler

4 Enginar
1 Limon
1 Sogan
1 Domates
1 Çorba Kasigi Margarin
3 Çorba Kasigi Kiyma
1 Sivri Biber
1 Havuç
10 Arpacik Sogan
1 Su Bardagi Et Suyu
1/2 Çay Kasigi Köri
1 Su Bardagi Bezelye
4 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber

Yapılışı

Enginarlari temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haslayarak firin kabina alin.Kiyilmis sogani yagda pembelesinceye kadar kavurun.Kiymayi ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.
Kavrulmis kiymayi enginarlarin ortasina doldurarak bir firin kabina alin.Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirin.Kabuklarini temizlediginiz arpacik soganlarini,küp seklinde kesilmis havuç ve bezelyeleri tepsiye yerlestirin.Tuz,karabiber ve köri serpin.
Bir bardak et suyu dökerek firinda 15 dk pisirin.Üzerini dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin.Afiyet olsun



ŞEHRİYELİ PİLAV




Malzemeler

1 kahve fincani arpa sehriyesi
4 çorba kasigi tereyagi
3 su bardagi su
2 bardak pirinç
tuz

Yapilisı
Pirinçleri ayiklayin, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sicak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nisastasi kaybolana kadar yikayip, süzün. Bir tencereye tereyagini koyarak hafifçe kizdirin. 3 bardak suyla, tuz ilave ediP, Kaynamaya birakin. Diger taraftan arpa sehriyesini yagda pembelesene KADAR çevirin. Kevgirle yagdan alip, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarim saat kadar haslayin. Pilav suyu iyice kaynayinca pirinçlerle sehriyeyi birlikte tencereye atin. Bir-iki defa karistirip tencerenin kapagini kapatin.. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta isidaki ateste pismeye birakin. Tencereyi atesten almadan önce pilavi bir defa karistirip servis tabagina koyun.Afiyet olsun



BAHAR SALATASI




Malzemeler

4 çorba kaşığı sızma zeytin yağı, 1 demet roka, 4-5 kiraz domates, 2 çorba kaşığı konserve mısır tanesi, 1 demet küçük turp, 3 çorba kaşığı haşlanmış iç bakla, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı sirke, 1 kaşığı pul biber, tuz

Yapilisı

rokayı temizleyip yıkayın ve iri iri doğrayın. domatesleri ortadan ikiye kesin. turpları yıkayıp ince ince dilimleyin. rokayı salata tabağına alıp üzerine domates, mısır, iç bakla ve turpları ilave edin. sızma zeytinyağı, limon suyu, sirke, pulbiber ve tuzu bir kasede karıştırın. hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.Afiyet olsuN
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Menü 10
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Menü 12
» Menü 17
» Menü 18
» Menü 19
» Menü 20

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: