MENÜ 15
KÖY ÇORBASI
Malzemeler
1 Çay bardagi yesil mercimek
1 Su bardagi eriste
1 Adet sogan
1 Çorba kasigi salça
125 gr margarin
6 Su bardagi su
1 Çorba kasigi kuru nane
Tuz, kirmizibiber
Yapılışı
Ön hazirlik olarak yesil mercimegi yikayip, 2 saat suda bekletin.
Daha sonra haslayip suyunu süzün.
Genis bir tencerede margarini eritin.
Içine küçük küçük dogranmis atip kavurun salçayi, suyu ve önceden hasladiginiz mercimegi ilave edin.
Çorbayi 15 dakika kadar kaynattiktan sonra eristeyi ve tuzu koyun.
Eristeler yumusayincaya kadar pisirin ve ocaktan alin.
Üzerine kuru naneyi ve kirmizibiberi de ilave ederek servis yapin. Afiyet olsun.
ARAP TAVASI
Malzemeler
Kuşbaşı et
2 Soğan
3 Sivri biber
1 Çay bardağı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı karabiber
Kekik (istenilen miktarda)
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Maydonoz
Tuz
Domates
Yapılışı
Kuşbaşı eti kendi halinde pişir suyunu çekmeye başladığında 2 büyük soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp ilave edin. Ardından 3 sivri biberi de doğrayarak karışıma katın. Kekik ekleyin ardından sırasıyla kimyonu, karabiberi, kırmızı biberi katın. En son olarak çok ince kıyılmış maydonozu ekleyin, yemek suyunu kaybederse su koyun. Etler pişince tuz atın. İri iri doğranmış domatesi karışıma ekleyin.
Afiyet Olsun
YOĞURT TATLISI
Malzemeler
6 bardagi un yada 3 bardak un
3 bardak irmik
1 bardagi margarin
3 bardagi toz seker
3 bardagi yogurt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon kabugu rendesi
Serbeti için
1/2 limon suyu
5 su bardagi seker
5 su bardagi su
Yapılışı
Yumurta, seker, hafifçe eritilmis yag birkaç dakika çirpilir ve yogurt ilave edilerek çirpmaya devam edilir. Rendelenmis limon kabugu ve una karistirilmis kabartma tozu ilave edilip 1-2 kez daha karistirilir ve kalin kenarli yaglanmis bir payrekse dökülür. 170 derecede 45 dakika kadar pisirilir. Diger yanda su ve seker kaynatilip limon suyu ilave edilerek serbet hazirlanir. Tatli soguyunca serbet sicak olarak ilave edilir. Tam tersi de yapilabilir, serbet soguk tatli sicak olabilir.Afiyet olsun