MENÜ 13
ÇİPURA IZGARA
Malzemeler
4 çipura
4-6 domates
Yeşillik
1 limon
1 emek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Çipuraları iyice yıkayın, ızgara telini sıvıyağla iyice yağlayın. Çipuraları ve dilimlediğiniz domatesleri önlü arkalı ızgarada pişirin.Balıkları, domates, yeşillik ve limonla servis yapın.
Afiyet olsun
DOMATES SALATASI
Malzemeler
3-4 adet sirik domates
2 orta bas sogan
3-4 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
3-4 adet taze nane yapragi
1/2 kahve fincani sirke
1 kahve fincani zeytinyagi
2 cay kasigi tuz
Yapılışı
Domatesleri once kaynar suya sonra soguk suya daldirip kabuklarini soyun.Yuvarlak dilimlere dograyip,cekirdeklerini cikartin.Uygun bir tabaga yerlestirin.
Soganlari piyaz sogani gibi dograyin,biraz tuzla hafifce ovun,kiyilmis maydanoz,nane,ve biberle karistirip domateslerin uzerine serpistirin.Uzerine tuz,sirke,ve zeytinyagi karisimli sosu gezdirin .Afiyet olsun.
FIRINDA TAHİN HELVA
Malzemeler
250 gr. sade tahin helva
1 kaşığı limon suyu
Yapılışı
Fırına girebilecek yayvan bir cam kabın içinde helvayı ezin limon suyunu ilava ederek ezin. 1 -2 parmak kalınlığına gelince önceden ısıtılmış fırında üzeri açık kahverengi olunca kabuk tutuncaya kadar pişirin. Soğutmadan servis yapin. Afiyet olsuN