MENÜ 7
EV KEBABI
Malzemeler
400 gram yağsız kuzu eti
1 su bardağı süzme yoğurt
2 küçük pide
3 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı
Eti döner gibi ince ince kasabınıza kıydırın. Teflon tavaya hafif yağ sürerek etlerin her iki tarafını kızartın. Tuz ve karabiber serpin.
Pideleri kuşbaşı doğrayarak iki kaşık yağda kavurun. Servis tabağına çıkartın. Üzerine az su ile ezilmiş süzme yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine kızarmış ekmeği dizin. En üste kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.Afiyet olsun
LOR TATLISI
Malzemeler
4-5 yemek kaşığı lor peyniri
1 kahve fincanı pudraşeker
125 gr tereyağı
2 su bardağı un
2 kahve fincanı nişasta
3 adet yumurta
1 tepeleme kaşığı karbonat
Şurubu;
4 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su
1/2 limon
YAPILIŞI
Lor peynirini ezerek tel süzgeçten geçirin. Bir kabın içinde yağla pudraşekerini karıştırarak krema haline getirin. Peyniri katıp bir iki dakika karıştırdıktan sonra yumurtaları teker teker kırın; un, nişasta ve karbonatı da koyup hafif karıştırarak bir hamur yapın.
Hamurdan bir kaşık alıp şekillendirerek yağlanmış ve unlanmış tepsiye sıralayın. Orta ısılı fırında pembe renkte pişiirin.
Toz şeker, su ve limon suyu ile suluca bir şurup hazırlayın ve sıcak olarak pişen hamurların üzerine dökün. Çok ağır ateşte şurubun bir kısmını çektirin. Soğuduğu zaman servis yapın.
Afiyet olsuN