adige Amatör Üye
Kayıt tarihi : 19/10/09 Mesaj Sayısı : 87 Teşekkür Edildi : 9 Puan : 175
| Konu: Cevizli Burma Baklava Salı Ekim 20, 2009 9:03 am | |
| Malzemeler:
- 500gr. baklavalık yufka
- Yaklaşık 150gr. tereyağı
- 2-3 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
- şerbeti için:
- 3 su bardağı tozşeker
- 2 buçuk su bardağı su
- yarım limonun suyu
- şekil vermek için tercihen ince oklava
Yapılışı:
- Tozşeker ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika daha kaynatmaya devam edin.
- Limonu sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Baklava yufkalarını kısa kenarı önünüze gelecek şekilde boylamasına açın.
- Bir yufkayı iki üç parmak katlayıp oklavayı üzerine koyun. Yufkanın heryerine öğütülmüş ceviz içi serpiştirin.
- Oklavaya sarıp bir tarafından çekerek yufkayı büzün ve oklavadan çıkarın. Hafif yağlanmış tepsiye çıkarıp yerleştirin. (Tepsiniz dikdörtgense iki yufkayı yanya düz olarak yerleştirebilirsiniz. Eğer yuvarlak tepsi kullanıyorsanız ortadan başlayıp sararak dolayabilirsiniz. Fakat yuflaraın çok açılmamasına dikkat edin.
- Bütün yufkaları aynı şekilde bitirdikten sonra tereyağını eritip 30 saniye kadar hafif ateşte kaynatın. Çıkan beyaz tortusunu atıp saf yağını kullanarak fırça ile kaynayan yağı yufkalara sürerek yedirin. Bunu yaparken yağı arada ocakta sıcak tutun ki yufkalar daha iyi çeksin.
- Tercihen tırtıllı bir bıçakla baklavaları üçe kesin.
- Isıtılmış 180C dereceli fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırından alıp 5 dakika kadar ilk sıcaklığın gitmesi için bekletin.
- Dilimlenmiş baklavaları her seferinde 3-4 tane alıp soğumuş şerbete atın ve 5 saniye kadar şerbette bekletin. Hemen kalan şerbeti süzüp servis tabağına aktarın.
- Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra baklavaları bir peçete ile kapatın. (Üzerini tamamen kapatırsanız yumuşama ihtimalleri yüksektir
ALINTI... | |
|