ADMİNE Forum Sorumlusu
Kayıt tarihi : 13/10/09 Mesaj Sayısı : 1767 Teşekkür Edildi : 580 Puan : 3484
| Konu: Etimek Tatlısı Çarş. Ekim 14, 2009 9:22 pm | |
| Bu tatlının tarifini Yemek Zevki'nden aldım. Onun tarifi bende ki tariften biraz daha farklıydı. İyiki de öyle yapmışım. Muhallebisi gerçekten güzel oluyor. Fakat annem yanlışlıkla çikolatalı krem şanti paketini açmış bulunmuş. O yüzden bizim ki çikolatali krem şantili oldu üzeri. Ama yine de güzeldi. Ben Melda'nin tarifinin aynısını ekliyorum. Orjinali buradaMalzemeler:Alt katman icin:
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebi icin:
- 1/2 paket margarin
- 3 türk kahvesi fincanı un
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 kilo süt
- vanilya
- damla sakızı
Uzeri icin: Yapilisi:
- Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
- Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
- Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
- Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
- Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
- Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun. | |
|
piko1 Yardımcı Admin
Kayıt tarihi : 09/10/09 Mesaj Sayısı : 1185 Teşekkür Edildi : 77 Puan : 1479
| Konu: Geri: Etimek Tatlısı Çarş. Ekim 14, 2009 9:41 pm | |
| çok güzel görünüyor deniycem
En son nakışçı tarafından Perş. Ekim 15, 2009 10:28 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
ADMİNE Forum Sorumlusu
Kayıt tarihi : 13/10/09 Mesaj Sayısı : 1767 Teşekkür Edildi : 580 Puan : 3484
| Konu: Geri: Etimek Tatlısı Perş. Ekim 15, 2009 8:56 am | |
| Denemeye değer bir tatli hem basit hem çok lezzetli... | |
|