DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapAYVA TATLISI Kayitol

 

 AYVA TATLISI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

AYVA TATLISI Empty
MesajKonu: AYVA TATLISI   AYVA TATLISI EmptyPtsi Şub. 08, 2010 4:40 pm

AYVA TATLISI Ayva_tatls
AYVA TATLISI


Malzemeler:

  • 6 adet ayva

  • 4 su bardağı şeker

  • Yarım kaşığı kırmızı gıda boyası

  • Bir çimdik tuz


İç malzemesi:

  • 1 adet ayva

  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi

  • 1 bardağı ceviz

  • 1 çorba kaşığı şeker

  • 1 kaşığı tarçın


Üzerine

  • 12 tatlı kaşığı kaymak


Yapılışı:

  1. Ayvaları yıka, ikiye böl, kabuklarını soy çekirdekli bölümünü oy ve kararmaması için limonlu su dolu kabın içine at. Diğerlerine de aynı işlemi uygula.

  2. Yayvan bir tencereyeayvaları diz.

  3. Bir tutam ayva kabuğu ve çekirdeklerinden içine at.

  4. 1 su bardağı soğuk suyun içinde gıda boyasını incelt.

  5. Ayvaların üzerine tüm şekeri göbekleri öncelikli olmak üzere boşalt.

  6. Gıda boyalı suyu tencereye boşalt. Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave et.

  7. Ocakta yavaş yavaş ayvalar yumuşayıncaya kadar pişir.

  8. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım: ayvayı rendeli ve diğer malzemeleride karıştır. Ve ocakta kısık ateşte ayva suyunu salıp çekinceye kadar pişir. Ocaktan soğuması için al.

  9. Ayvalar kıvamına geldikten sonra göbekleri yukarıya gelecek şekilde diz. Şerbetin içinden kabukları ve çekirdeklerini al. Ayva dizili tepsinin içine dök(tepsinin kenarları yüksek olsun).

  10. İç malzemeden ayvaların cukur yerlerine paylaştır.

  11. Üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koy. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
AYVA TATLISI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» HAVUÇ TATLISI
» SİVİLCELERE AYVA ÇEKİRDEĞİ
» Etimek Tatlısı
» HURMA TATLISI
» İNCİR TATLISI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Tatlılar-
Buraya geçin: