yağmur Süper üye
Kayıt tarihi : 19/11/09 Mesaj Sayısı : 2175 Teşekkür Edildi : 147 Puan : 4535
| Konu: Muhammara (Cevizli biber)(yöresel) - C.tesi Ekim 23, 2010 12:21 pm | |
| Malzemeler1 Adet salçalık biber 3 Çorba Kaşığı Tatlı Pul Biber 4-5 çorba Kaşığı kurutulmuş,dövülmüş ekmek 7-8 adet ceviz içi ¾ bardağı zeytinyağı 3-4 diş sarımsak ½ kaşığı kimyon TuzServis İçin : Tost ekmeği , maydanoz yaprağı,ceviz HazırlanışıTatlı pul biberimiz derin bir kapta ½ bardağı su ile ıslatalım,taze biberimizi yıkayıp temizleyelim,kıyalım.Ekmek içinizi bildiğiniz yöntemle toz haline getirin.Et dövme makinasından önce cevizlerimizi çekelim, ardından taze biberimizi.Islanmış ve şişmiş pul biberimize ekleyelim,zeytinyağı,ezilmiş sarımsak,kimyon,kuru ekmek ve tuzumuzu ekleyip iyice karıştıralım.Tüm karışımı tekrar et dövme makinanızdan geçirin, iyice özdeşleşsin.Servis İçin :Tost ekmeklerinin kenarlarını alın, üzerine bu karışımdan sürün,ekmeğinizi 4’e bölün,maydanoz yaprağı ile süsleyin.Veya,Meze tarzında tabağa yayın,ceviz ve turşu ile süsleyin,arzu ederseniz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.Afiyet olsunNot: Arap kültürüne ait bu meze,özellikle rakı sofralarınıza renk katacak.Minik kanepeleri ikramınızda da servis edebilirsiniz.Ben acıdan hoşlandığım için ev yapımı kurutulmuş süs biberinden yaptığım toz biberden de 1 kaşığı ekledim,sabah kahvaltılarında da kızarmış ekmeğin üzerinde tadına doyum olmuyor.Tercih sizin… | |
|
ahsen58 Deneme Mod
Kayıt tarihi : 28/01/10 Mesaj Sayısı : 354 Teşekkür Edildi : 22 Puan : 497
| Konu: Geri: Muhammara (Cevizli biber)(yöresel) - C.tesi Ekim 23, 2010 12:35 pm | |
| | |
|
piko1 Yardımcı Admin
Kayıt tarihi : 09/10/09 Mesaj Sayısı : 1185 Teşekkür Edildi : 77 Puan : 1479
| Konu: Geri: Muhammara (Cevizli biber)(yöresel) - C.tesi Ekim 23, 2010 12:56 pm | |
| | |
|
rayye Deneme Mod
Kayıt tarihi : 13/10/10 Mesaj Sayısı : 189 Teşekkür Edildi : 17 Puan : 354
| Konu: Geri: Muhammara (Cevizli biber)(yöresel) - C.tesi Ekim 23, 2010 1:00 pm | |
| teşekkür edrim canım tarifini aldım en kısa zamanda yapmayı istiyorum güzel olduğundan emınım .yapınca tadını söylerim bakalım ağız tadımıza nasıl gelecek . canım şimdiden teşekkürler | |
|
yağmur Süper üye
Kayıt tarihi : 19/11/09 Mesaj Sayısı : 2175 Teşekkür Edildi : 147 Puan : 4535
| |