DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapBiber salçası Kayitol

 

 Biber salçası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Biber salçası Empty
MesajKonu: Biber salçası   Biber salçası EmptyCuma Ekim 23, 2009 3:32 pm

Malzemeler:
  • 4-5 kg salçalık kırmızıbiber
  • Tuz

    Hazırlanışı:
    * Güneşte kurutma usulü: Biberleri yıkayıp saplarını kesin ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Et kıyma makinesinden geçirerek veya robotta çekerek biberleri kıyın. Geniş tepsilere ince bir tabaka halinde yayıp açık havada güneş alan bir yere yerleştirin. Günde 1-2 saat arayla tahta kaşıkla karıştırın. Suyu biraz buharlaşıp koyulaşınca bir kez daha robottan geçirin ve tepsilere yayın. Rengi ve kıvamı koyulaşana kadar günde bir kaç kez karıştırmak suretiyle güneşte kurutun. Tuz ilave edip karıştırın. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın.

    * Pişirme usulü: Biberlerin saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. İri parçalar halinde doğrayıp büyükçe bir tencerede kabukları ayrılmaya başlayana kadar pişirin. Ilınınca kevgirden geçirip kabuklarını ayırın. Biber püresine tuz ilave edip arada bir karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın. Tepsiye yayıp 1-2 gün güneşte bekletin. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin yerde muhafaza edin.
  • Sayfa başına dön Aşağa gitmek
     
    Biber salçası
    Sayfa başına dön 
    1 sayfadaki 1 sayfası
     Similar topics
    -
    » Domates salçası
    » DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
    » KIRMIZI BİBER SALATASI
    » DOMATESLİ ACI BİBER TURŞUSU
    » Etli Kırmızı Biber Dolması

    Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
    DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Kışa Hazırlıklarımız-
    Buraya geçin: