DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Menü 3 Anemonun Mutfagından

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/05/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 996
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 196
Puan Puan : 2558

MesajKonu: Menü 3 Anemonun Mutfagından   Çarş. Ekim 28, 2009 11:43 pm

MENÜ3



Yoğurt Çorbası


Malzemeler
750 Gr yogurt,
8 Su bardagi et suyu,
50 Gr margarin veya sivi yag,
2 Kahve fincani un,
Yeteri kadar tuz,
1 Çorba kasigi kurutulmus nane(arzu edilirse).

Yapılışı

Yogurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur.
Yogurt tel karistici ile çirpilirken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katilir.
Bir baska tencereye yag ve un konur,tahta bir kasikla hizli hizli karistirilarak 1-2 dakika kadar kavrulur.
Sonra karistirmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yogurtlu karisim azar azar katilir.
Iyice yedirildikten sonra ates artirilir ve çorba biraz kaynatilir. Afiyet olsun

Domatesli Et

Malzemeler

1 kg. kuzu ( ya da dana eti)
1 çorba kasigi margarin
2 adet domates
1 adet soğan
tuz

Yapılışı

Bir çorba kasigi margarin ve eti tencereye koyup, hizli ateste kavurun. Yemeklik dogradiginiz sogani ilave edip, biraz daha kavurun, domateslerin kabugunu soyup küçük küçük dograyin ve biraz su ilave edip kanstirin, pismeye birakin. Afiyet olsun.

Pirinç Pilavı

Malzemeler

3 su bardagi pirinç
2 çorba kasigi tereyagi
4 su bardagi et suyu
Tuz

Yapılışı

Yapilis Tarifi
Pirinci ayiklayin ve ilik suda islatip 20-25 dakika bekletin. Pirinci bol suyla yikayip iyice süzün. Et suyunu bir tasim kaynatin. Bir tencerede tereyagini eritin ve pirinç ilave edin. Kevgirle 10 dakika kadar, pirinçleri kirmadan karistirarak kavurun. Sicak et suyunu ilave edip tuz atin ve bir tasim kaynatin. Daha sonra pilavin altini kisin (kaynama noktasinda kalmali) ve kapagi kapali tutarak 15-20 dakika çok hafif ateste pisirin. Yemegi ocaktan aldiktan sonra bes dakika demlendirilip bir kere karistirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Mevsim Salatası

Malzemeler
1 adet kivircik salata
2 adet salatalik
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kirmizi lahana
2 adet domates
1/2 bardagi zeytinyagi
1 adet limon
Tuz

Yapılışı

Salata yapraklarini yikayin, suyu iyice süzüldükten sonra dograyin. Salataligi ince dilimleyin.
Havuç ve turbu kabuklarini soyduktan sonra rendeleyin. Kirmizi lahanayi ince kiyin. Domatesi dilimleyin.
Bütün malzemeyi salata tabagina yerlestirin. Zeytinyagi, limon suyu ve tuzu karistirip, salatanin üzerine dökün.Afiyet olsuN

_________________



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

MesajKonu: Geri: Menü 3 Anemonun Mutfagından   Cuma Ekim 30, 2009 6:54 pm

Paylaşım için teşekkürler...

_________________






нá¥áт ¥íñé…; qíяí$, qéℓí$мé, ѕσηυç... qíяí$ ; ñé∂éñ§íz… qéℓí$мé ; úмíт§íz…§σñυç ; géяéк§íz/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
mikrotem1
Amatör Üye
Amatör Üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 05/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 91
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 3
Puan Puan : 118

MesajKonu: Geri: Menü 3 Anemonun Mutfagından   Çarş. Kas. 11, 2009 9:07 am

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Amine
Amatör Üye
Amatör Üye
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 11/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 419
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 25
Puan Puan : 578

MesajKonu: Geri: Menü 3 Anemonun Mutfagından   Çarş. Kas. 11, 2009 10:45 am

ellerine sağlık bacım tariflerinle mutfağımız daha zengin oluyo fikir ediniyoruz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Menü 3 Anemonun Mutfagından   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Menü 3 Anemonun Mutfagından
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yeliz Şar(Melike)
» Ebru Gündeş'in An An Beyin Kanaması
» ‘ÖLÜMÜN KIYISINA GETİRİP BIRAKTILAR’
» İyi bir çiğ köfte nasıl yapılır?
» Deryck boşanma haberlerine çok kızdı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: