DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Menü 2 Anemonun Mutfagından

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/05/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 996
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 196
Puan Puan : 2558

MesajKonu: Menü 2 Anemonun Mutfagından   Çarş. Ekim 28, 2009 11:42 pm

MENÜ 2



Mantar Çorbası


Malzemeler
5 adet mantar
1 su bardagı süt
1 yemek kasıgı un
tereyağ baharat tuz
1adet tavuk suyu tablet

Yapılışı

Mantarlar ince ince doğranır.tereyağında bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur.
1bardak sütün içine 1 yemek kaşığı un eklenilerek iyice çırpılar.
mantar suyunu çekince biraz su eklenip kaynaması beklenir.kaynadıktan sonra süt yavaş yavaş karıştırarak eklenir.biraz tuz ve karabiber eklenir.
20dakika kadar kısık ateşte kaynatılır.tavuk suyu tablet eklenir karıştırılır.kıvamına bakarak biraz daha un suyla çırpılarak eklenebilir.
afiyet olsun..

Pratik Börek

Malzemeler

250-300 gr beyaz peynir
5 adet yufka
1 demet maydonoz
kırmızı pul biber

Yapılışı

Bir kabın içinde beyaz peyniri iyice ezin.Üzerine çırpılmış yumurtaları dökün.İnce ince kıyılmış maydonozu ve pul biberide ekleyip karıştırın.Diğer tarafta 5 yufkayı üst üste koyun ve peynirli malzemeyi bu yufkaların yarısına döküp yayın.Boş kalan diğer kısmı peynirli karışımın üstüne doğru kapatın.Baklava dilimleri şeklinde kesin ve bu şekilde 10 dakika dinlendirin.Daha sonra kızgın yağda kızartıp,sıcak servis yapın.Afiyet olsun

Kayısı Kompostosu

Malzemeler

500 gr.kayısı
250 gr.şeker
2 bardak su

Yapılışı

Yapılışı
Önce şekeri 2 bardak su ile bir taşım kaynatıp şurubu hazırlayın. Sonra kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve şurubun içine atın. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kayısıyı fazla kaynatmamaya dikkat edin. Aksi takdirde dağılarak kompostonun tadını ve görüntüsünü bozar. Kompostoyu ateşten aldıktan sonra, kaselere boşaltın. Afiyet olsuN

_________________



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

MesajKonu: Geri: Menü 2 Anemonun Mutfagından   Cuma Ekim 30, 2009 6:52 pm


_________________






нá¥áт ¥íñé…; qíяí$, qéℓí$мé, ѕσηυç... qíяí$ ; ñé∂éñ§íz… qéℓí$мé ; úмíт§íz…§σñυç ; géяéк§íz/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Menü 2 Anemonun Mutfagından
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yeliz Şar(Melike)
» Ebru Gündeş'in An An Beyin Kanaması
» ‘ÖLÜMÜN KIYISINA GETİRİP BIRAKTILAR’
» İyi bir çiğ köfte nasıl yapılır?
» Deryck boşanma haberlerine çok kızdı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: