DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaTakvimGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Menü 5 Anemonun Mutfagından

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/05/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 996
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 196
Puan Puan : 2558

MesajKonu: Menü 5 Anemonun Mutfagından   Çarş. Ekim 28, 2009 11:45 pm

Menü 5

Mercimek Çorbası

Malzemeler

200 gr. Kırmızı Mercimek
1/2 Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tane Karabiber
5 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Kırmızıbiber
1 Adet Limon
Tuz

Yapılışı

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edin. Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin. Limon sıkıp servis yapın.Afiyet olsun

Çiftlik Kebabı

Malzemeler
1 kg. kuzu eti
3 çorba kasigi yag
3 adet domates
maydanoz
sogan
dereotu
kekik
biber
tuz

Yapılışı

Eti, halka halka dogradiginiz sogan ile yagda kavrup biber ilave edin. Sonra domates, maydanoz, dereotu, tuz, kekik katip, su katmadan pisirin. Istenirse taze sogan da konabilir.
Afiyet olsun

Akdeniz Salatası

Malzemeler
2 Adet salatalik
2 Adet yesil biber
1 Adet kirmizi sogan
200 gr beyaz peynir
1 Kilo domates
100 gr siyah zeytin
100 gr yesil zeytin
Yarim demet maydanoz
Yarim demet taze nane
3-4 Çorba kasigi zeytinyagi
Yarim limon
Tuz

Yapılışı


Salataliklari soyup çekirdeklerini çikardiktan sonra iri küpler halinde dograyin.
Biberleri ikiye bölüp sap ve çekirdekli kisimlarini temizledikten sonra küçük küçük dograyin.
Sogani soyup ince halkalar halinde dilimleyin.
Beyaz peynir ve domatesleri küp seklinde dograyin.
Domates, salatalik, biber, sogan halkalarini derin bir kaseye alin.
Ince kiyilmis maydanoz ve naneyi ekleyip, tuz serpin.
Üzerine zeytinyagi gezdirin.
Peynir ve zeytinleri ekleyip, karistirin.
Üzerine yarim limon sikip, servis yapin. Afiyet olsun

_________________



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

MesajKonu: Geri: Menü 5 Anemonun Mutfagından   Perş. Ekim 29, 2009 11:57 am


_________________






нá¥áт ¥íñé…; qíяí$, qéℓí$мé, ѕσηυç... qíяí$ ; ñé∂éñ§íz… qéℓí$мé ; úмíт§íz…§σñυç ; géяéк§íz/
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
avatar

Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

MesajKonu: Geri: Menü 5 Anemonun Mutfagından   Perş. Ekim 29, 2009 4:53 pm

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Menü 5 Anemonun Mutfagından   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Menü 5 Anemonun Mutfagından
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yeliz Şar(Melike)
» Ebru Gündeş'in An An Beyin Kanaması
» ‘ÖLÜMÜN KIYISINA GETİRİP BIRAKTILAR’
» İyi bir çiğ köfte nasıl yapılır?
» Deryck boşanma haberlerine çok kızdı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Akşama Ne Pişirsem-
Buraya geçin: