dün çerkez yemeği gırniç yaptım benim küçük eltim çerkez ondan öğrendim bu yemeği genelde çerkezler çok yapar gırniçin yoğurtlusu ve tavuklusuda oluyor tavuk haşlanım onun suyuyla pişiyor tavuklarda içine didiliyor ama biz salçalısını daha çok seviyoruz sık sık ta yapıyorum çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim geçelim tarifine
malzemeler
un
tuz
su
sarımsak
salça
tereyağ veya margarin
isterseniz bir tanede yumurta
yapılışı
Unu ve tuzu yoğurma kabına alıp suyunu yavaş yavaş ekleyerek kulakmemesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. 10-20 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamurdan büyük parçalar koparıp merdaneyle biraz açıyoruz ve şeritler kesiyoruz.Daha sonra bu şeritleri elimizle yuvarlayarak serçe parmak kalınlığına getirip yaklaşık 2 parmak eninde kesiyoruz. Kalburabastıda olduğu gibi hamurun üzerine basıp yuvarlayarak inceltiyoruz ve unlanmış tepsiye diziyoruz.( Bu miktardaki unla iki tepsi hamur elde ediyoruz.)
Artık haşlanma aşamasına geldik. Önceden tencereye hazırladığımız suyu ocağa alıp kaynatıyoruz. Tuzunu ve 2 kaşık sıvıyağını ilave ediyoruz. Daha sonra haşlanmak üzere hamurlarımızı kaynar suya atıyoruz. Yaklaşık 20 dakika kadar haşlanmaları gerekiyor.( Kontrol ederken ortadan böldüğümüz hamurların iç kısımları hala beyazsa daha pişmemiş demektir.) Haşlanan hamurları servis tabağına alıyoruz.
Servis tabağına aldığımız hamurların üzerine tavada tereyeğı eritiyoruz üzerine sarımsak ve salça ilava edip gırnıçlerimizin üzerine döküyoruz bu kadar herkese afiyet olsun