Malzemeler : Kek hamuru için ; 3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt¼ su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı kekun
2 yemek kaşığı ince dövülmüş antep fıstığı
2 yemek kaşığı kakao
10-12 yaprak ıspanak
Yarım limon kabuğu rendesi
Krema için ; 7 su bardağı süt
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı pirinç unu
4 yemek kaşığı kakao
2,5-3 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
keki ıslatmak için ; 1 su bardağı süt
süslemek için ; Yarım su bardağı file antep fıstığı
1 kaşığı ince dövülmüş andep fıstığı
Yapılışı :Yumurta ve şekeri 8 dakika mikserle yüksek devirde çırptım. Süt ve sıvı yağı ilave ettikten sonra 2-3 dakika daha çırparak bu karışımı 3 ayrı kaba eşir bir şekilde paylaştırdım. Birinci kaba kakaoyu ekledim. Kakaoyu ekleyince kek hamuru biraz sertleşti. Hamuru 3 yemek kaşığı süt ileve ederek kıvamını biraz incelttim. İkinci kaptaki hamura limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice çırptım. Üçüncü kaptaki hamura kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip suyunu elimle iyice sıkarak rondoda püre haline getirdiğim ıspanakları ve antep fıstığını ilave ederek iyice karıştırdım. Son olarak 3 karışıma da birer bardak un ekleyerek tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırdım. Alüminyum folyo ile kapladığım kelepçeli kek kalıbının tam ortasına bir kepçe yeşil rekli hamur döktükten sonra ,sarı hamurdan bir kepçe alıp yine kalıbın tam ortasına yeşil hamurun üzerine döktüm.
Hamur fotoğraftaki gibi karışmadan kenarlara doğru açılacaktır. Ardında bir kepçe kakaolu hamur ve tekrar yeşil hamur... Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarladım. Önceden ısıttığım 170 derece fırında keki 40-45 dakika kadar pişirerek üzeri kızarmadan fırından çıkardım. Keki bir gün beklettim. Ertesi gün keki iple ortadan ikiye keserek pasta için hazırladım.
Krema için; un ve pirinç ununu 2 su bardağı sütte pürüz kalmayacak şekilde iyice çırptıktan sonra sütün tamamıyla birlikte bir tencereye aldım. Şekeri ve kakoyu ilave ederek orta ateşte sürekli karıştırarak pişirdim. Kremanın kıvamı iyice koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocaktan aldım. 8-10 dakika kadar beklettikten sonra tereyağını ekleyip mikserle iyice çırptım. Kremadan 1 su bardağı kadar süslemek için ayırarak sertleşmesi için buzdolabına koydum.Ortadan kestiğim kek hamurunu süt ile ıslattıktan sonra bolca ( kremanın 1/3 kadarı ) krema sürdüm .
Üzerine kekin diğer yarısını kapatarak kalan sütle ıslatıp ,pastanın kenarlarını ve üzerini krema ile kaplayarak iyice düzelttim. Pastanın kenarlarını file antepfıstığıyla kapladım. Süslemek için ayırıp soğuttuğum kremayı krema torbasına doldurarak pastanın üzerini süsledim. Toz antepfıstığını pastanın üst kenarlarına serptim. Pudra şekeri ve hazır aldığım karpuzkabuğu reçelinin 1 tatlı kaşığı suyu ile hazırladığım şeker hamurundan pastamın üzerine beyaz sardunya çiçekleri yaparak süsledim. Buzdolabında 7-8 saat kadar bekletip servis yaptım.