DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap Hatay Kağıt Kebabı  Kayitol

 

  Hatay Kağıt Kebabı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

 Hatay Kağıt Kebabı  Empty
MesajKonu: Hatay Kağıt Kebabı     Hatay Kağıt Kebabı  EmptySalı Ekim 19, 2010 3:01 pm

1 kg ince kıyılmış az yağlı dana eti
- 3 baş sarımsak (ya da) 3 adet kuru soğan
- 2 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 4 adet domates
- Yeşil ya da kırmızı biber
- 20-25 cm ebadında
- 5 adet mumlu kağıt


HAZIRLANIŞI

Hatay’ın ‘Fast Food’u sayılan kağıt kebabı, pratik ve bir o kadar da lezzetli oluşuyla ünlüdür. Yoğun iş temposu içinde kısa zamanda güzel bir yemek yemek isteyenlerin tercih ettiği bu kebabı, aileler de evlerinde misafirlerine sunmak üzere kasaplara sipariş ediyor. Çoğunlukla sarımsaklısı tercih edilen kağıt kebabına lezzet katan diğer bir unsur da, taş fırında pişirilen özel kebap ekmeğidir.

Damak zevkinize göre yapılan ve baharatları ona göre ayarlanan sarımsaklı kağıt kebabının tarifi ise şöyle:

Önce 3 baş sarımsağı soyup, iyice eziyoruz. Ayıklanmış maydanozların saplarını kesip atıyoruz. Maydanozu kasapların kullandığı oval büyük satır ile ince ince kıyıyoruz (Satır yoksa mikserde yapabilirsiniz). Maydanoz ile sarımsağı 1 kg az yağlı dana etiyle iyice yoğuruyoruz. Üstüne isteğimize ve damak zevkimize göre karabiber, kırmızı pul biber, tuz ekliyoruz. Eti ve malzemeyi iyice yoğurup karıştırıyoruz. Yoğurduğumuz eti 5 eşit parçaya (200 gr) bölüyoruz. Mumlu kağıtları suyla ıslatıp herbir parçayı yuvarlak formda kağıdın üzerine 1 cm kalınlığında yayıyoruz. Kalın doğranmış biber ve domateslerden birer dilimle süsleyip kebabları tepsiye diziyoruz. Sonra fırına veriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hatay Kağıt Kebabı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KAĞIT KEBABI
» EVİNİZİ KAĞIT ÇİÇEKLERLE SÜSLEYİN
» tepsi kebabı
» orman kebabı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Et ve Tavuk Yemekleri-
Buraya geçin: