MALZEMELERİ:
500 gram yoğurt
1 su bardağı buğday
1/2 demet taze nane
tuz
YAPILIŞI:
1 su bardağı buğdayı bol suda haşlayın. Haşladıktan sonra çorbayı soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yoğurdu ayran yapıp iyice çırpın ve soğuyan çorbaya katın. Üzerine ince kıyılmış taze naneyi ilave edip, servis yapın.
-------
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
5 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz,
karabiber
nane,
kekik,
kırmızı pulbiber
Haşladığınız mercimek ve buğdayı derin bir kaba alın. İçerisine zeytinyağını ekleyin. Yoğurdu kendi damak zevkinize göre 4 veya 5 bardak kadar ekleyin, iyice karıştırın. Baharatları da ilave edin, karıştırın, (ben kekik koymadım) Çorbaya 1-1,5 bardak kadar soğuk su (ya da istediğiniz miktarda) ekleyerek kıvamını ayarlayın.
-----------------
Malzemeler
1 su bardağı yarma
1 su bardağı nohut
2 su bardğı yoğurt
1 tutam taze nane 4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Nohut ve yarma akşamdan ıslatılır. Ertesi günü ayrı ayrı olmak kaydıyla yumuşayana kadar haşlanır. Yoğurt, 1 su bardağı su ve tuz iyice çırpılır. Üzerine haşlama sularıyla birlikte nohut ve yarma katılır. İnce kıyılmış nane ilave edilir, karıştırılır. Üzerine pulbiberle kavrulmuş yağ gezdirilir. Pişirme işlemi yapmadan sofraya getirilir.
Lezzetler