DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapSoğuk Çorba Kayitol

 

 Soğuk Çorba

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Soğuk Çorba Empty
MesajKonu: Soğuk Çorba   Soğuk Çorba EmptyPtsi Şub. 15, 2010 2:31 pm

MALZEMELERİ:
500 gram yoğurt
1 su bardağı buğday
1/2 demet taze nane
tuz

YAPILIŞI:
1 su bardağı buğdayı bol suda haşlayın. Haşladıktan sonra çorbayı soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yoğurdu ayran yapıp iyice çırpın ve soğuyan çorbaya katın. Üzerine ince kıyılmış taze naneyi ilave edip, servis yapın.

-------

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
5 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz,
karabiber
nane,
kekik,
kırmızı pulbiber

Haşladığınız mercimek ve buğdayı derin bir kaba alın. İçerisine zeytinyağını ekleyin. Yoğurdu kendi damak zevkinize göre 4 veya 5 bardak kadar ekleyin, iyice karıştırın. Baharatları da ilave edin, karıştırın, (ben kekik koymadım) Çorbaya 1-1,5 bardak kadar soğuk su (ya da istediğiniz miktarda) ekleyerek kıvamını ayarlayın.

-----------------

Malzemeler
1 su bardağı yarma
1 su bardağı nohut
2 su bardğı yoğurt
1 tutam taze nane 4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz

Nohut ve yarma akşamdan ıslatılır. Ertesi günü ayrı ayrı olmak kaydıyla yumuşayana kadar haşlanır. Yoğurt, 1 su bardağı su ve tuz iyice çırpılır. Üzerine haşlama sularıyla birlikte nohut ve yarma katılır. İnce kıyılmış nane ilave edilir, karıştırılır. Üzerine pulbiberle kavrulmuş yağ gezdirilir. Pişirme işlemi yapmadan sofraya getirilir.

Lezzetler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Soğuk Çorba
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bacaklı Çorba
» çatal çorba
» Bol Vitaminli Çorba
» tavuklu corba
» Aya köfteli çorba

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Çorbalar-
Buraya geçin: