Süre: 35 dk.
Kaç Kişilik: 16
Malzemeler:
Bir miktar sıvı yağ
225 Gr bitter çikolata
9 Adet yumurta
150 Gr tozşeker (10 çorba kaşığı)
125 Gr tuzsuz yağ (8 çorba kaşığı)
1 Yaprak jelâtin
400 Gr beyaz çikolata
300 Gr çiğ krema
Hazırlanışı: Kek kalıbını iyice yağlayın.
Bir sos kalıbında çikolatayı eritin ve soğumaya bırakın.
Bu arada 5 yumurtaların sarısıyla, şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak)eritip karıştırın.
Krema haline gelince çikolata karışımının içine boşaltın.
İyice çırptığınız 5 yumurtanın akını da karışıma ilave ettikten sonra karıştırıp kek kalıbına dökün.
Üzerinde küçük kabarcıklar olmaması için bir kaşıkla düzelttikten sonra 190 dereceli fırında yaklaşık 50–55 dakika pişirin.
İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın.
2 çorba kaşığı suyun içinde jelâtini eritin.
225 gr beyaz çikolatayı eritin.
İçine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı katın.
Jelâtini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına boşaltıp iyice karıştırın.
Soğumaya bıraktığınız keki enlemesine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün.
Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin.
Üst kreması için, kalan 175 gr beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritin.
İyice soğuyan keki dikkatlice kaptan çıkartarak hazırladığınız karışımı üstüne ve çevresine sürün.
Üzerini parça çikolata ile süsledikten sonra, bir süre buzdolabında bekleterek servis yapın.