DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapÇİKOLATALI ŞATO PASTA Kayitol

 

 ÇİKOLATALI ŞATO PASTA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

ÇİKOLATALI ŞATO PASTA Empty
MesajKonu: ÇİKOLATALI ŞATO PASTA   ÇİKOLATALI ŞATO PASTA EmptyCuma Ara. 18, 2009 5:16 pm

ÇİKOLATALI ŞATO PASTA Cikolatali_sato_pastaMalzemeler:
200 gram vişne
200 gram bitter çikolata

Keki için:
3 adet yumurta
1 adet muz
170 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu



Kremasi için:

2 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya


TARiFİ
Keki için, yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateste 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın. Içine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Malzemeyi yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada kremasi için, atese dayanıklı bir kabın içinde yağ hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve ocağa alıp, koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan indirip içine tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpıp, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıdı pastanın çapında uzun bir şekılde kesin. Eritilmis çikolatayı üzerine döküp bir bıçak yardımıyla kalın bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun. Soğumuş keki ikiye veya üçe bölüp aralarına hazırladığınız kremayı sürün ve kat kat dizin. En üste vişneleri koyun ve kalan kremayı sıkma torbasiyla sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı çikolatadan sıyırın. Buzdolabına koyup 20 dakika dondurun ve servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ÇİKOLATALI ŞATO PASTA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA
» Çikolatalı Kalp Pasta.....
» Çikolatalı-Vişneli Yaş Pasta
» ÇİKOLATALI SOĞUK PASTA
» kümbet pasta

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: