DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapsoslu kestaneli kek Kayitol

 

 soslu kestaneli kek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

soslu kestaneli kek Empty
MesajKonu: soslu kestaneli kek   soslu kestaneli kek EmptyPtsi Ara. 28, 2009 12:23 pm


soslu kestaneli kek Foto%C4%9Fraf-0137
Malzemeler :
3 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket teremyağ (oda sıcaklığında)
1 paket bitter çikolata (80gr)
1paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 bardağı süt
1 kase haşlanmış kestane
alabildiğine un
Vanilya sosu :
1 su bardağı süt
1 bardağı şker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Yapılışı :
Margarin ve pudra şekeri 5 dk.mikserle çırpılır.Üzerine 3 yumurta tek tek eklenip 3 dk.çırpılır.Süt ve doğranmış kestane,çikolata eklenip karıştırılır.Alabildiğine elenmiş un (yaklaşık 2 su bardağında biraz fazla) vanilya ,kabartma tozu eklenip karıştırılır koyu kıvamlı bir kek hamuru olacak kek kalıbına boşaltılıp ısıtılmış 200'c fırında önce 15 dk.pişirilir daha sonra fırın ısısı 160'c düşürülüp içini çekene kadar pişirilir.Pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir. Fırından aldıktan hemen sonra vanilya sosu üzerine dökülüp ılıdıktan sonra dilimlenip servis edilir.Sosun yapılışı :Süt ve şeker ocakta kaynamaya bırakılır.Diger tarafta vanilya ,yumurta sarısı ve buğday nişastası karıştırılır çok az süt ile inceltilip kaynamakta olan süte yavaş yavaş eklenip pişirilir.Sıcak kekin üzerine dökülür..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
soslu kestaneli kek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kestaneli Kalp Pastası
» Kestaneli Kalp Pastası
» SOSLU PATATES
» beşamal soslu makarna
» ÇİKOLATA SOSLU PASTA

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: