Etimek Tatlısı Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapEtimek Tatlısı Kayitol

 

 Etimek Tatlısı

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Etimek Tatlısı Empty
MesajKonu: Etimek Tatlısı   Etimek Tatlısı EmptyÇarş. Ekim 14, 2009 9:22 pm

Etimek Tatlısı Etimek_tatls
Bu tatlının tarifini Yemek Zevki'nden aldım. Onun tarifi bende ki tariften biraz daha farklıydı. İyiki de öyle yapmışım. Muhallebisi gerçekten güzel oluyor. Fakat annem yanlışlıkla çikolatalı krem şanti paketini açmış bulunmuş. O yüzden bizim ki çikolatali krem şantili oldu üzeri. Ama yine de güzeldi. Ben Melda'nin tarifinin aynısını ekliyorum. Orjinali burada
Malzemeler:


Alt katman icin:

  • 1 paket etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebi icin:

  • 1/2 paket margarin
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 kilo süt
  • vanilya
  • damla sakızı
Uzeri icin:

  • Krem santi
Yapilisi:

  1. Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
  2. Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
  3. Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
  4. Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
  5. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
  6. Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
piko1


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

Etimek Tatlısı Empty
MesajKonu: Geri: Etimek Tatlısı   Etimek Tatlısı EmptyÇarş. Ekim 14, 2009 9:41 pm

çok güzel görünüyor deniycem Etimek Tatlısı 22790


En son nakışçı tarafından Perş. Ekim 15, 2009 10:28 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Etimek Tatlısı Empty
MesajKonu: Geri: Etimek Tatlısı   Etimek Tatlısı EmptyPerş. Ekim 15, 2009 8:56 am

Denemeye değer bir tatli hem basit hem çok lezzetli...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Etimek Tatlısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» HAVUÇ TATLISI
» AYVA TATLISI
» HURMA TATLISI
» İNCİR TATLISI
» AYVA TATLISI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Tatlılar-
Buraya geçin: