DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapKARISIK TURŞU Kayitol

 

 KARISIK TURŞU

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

KARISIK TURŞU Empty
MesajKonu: KARISIK TURŞU   KARISIK TURŞU EmptyCuma Ekim 23, 2009 3:38 pm

Malzemeler:

  • 1 kg havuç
  • 1 kg salatalık
  • 1 kg körpe yeşil biber
  • 1 kg yeşil domates
  • 5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
  • 1 su bardağı sirke
  • 10-12 diş sarımsak

Yapılışı:

  1. Havuçların dışını kazıyın.
  2. Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
  3. Salatalıkların baslarını alın.
  4. Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
  5. Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin.
  6. Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
  7. Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
  8. Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
  9. Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
piko1


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

KARISIK TURŞU Empty
MesajKonu: Geri: KARISIK TURŞU   KARISIK TURŞU EmptyCuma Ekim 23, 2009 5:25 pm

ya ben eskiden turuşuyu çok
güzel yapıyordum KARISIK TURŞU 785201 3 yıldan buyana hiç güzel olmuyor turşularım
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

KARISIK TURŞU Empty
MesajKonu: Geri: KARISIK TURŞU   KARISIK TURŞU EmptyCuma Ekim 23, 2009 6:11 pm

piko1 demiş ki:
ya ben eskiden turuşuyu çok
güzel yapıyordum KARISIK TURŞU 785201 3 yıldan buyana hiç güzel olmuyor turşularım

Sirke yerine sirke ruhuyla denedinmi?
Bak öylede turşular hem diri kalıyor hem çok lezzetli oluyor...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
piko1


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

KARISIK TURŞU Empty
MesajKonu: Geri: KARISIK TURŞU   KARISIK TURŞU EmptyCuma Ekim 23, 2009 6:19 pm

denemedim canım hazır turşusuyu önerdiler bende sağlığa zaralıdır diye yine eki yötemim ile yaptım ama KARISIK TURŞU 785201
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
KARISIK TURŞU
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KARISIK TURŞU
» Ezme turşu
» karisik kizartma
» ortaya biraz karışık
» Karışık Pizza (1 Tepsi)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Kışa Hazırlıklarımız-
Buraya geçin: