ADMİNE Forum Sorumlusu
Kayıt tarihi : 13/10/09 Mesaj Sayısı : 1767 Teşekkür Edildi : 580 Puan : 3484
| Konu: KARISIK TURŞU Cuma Ekim 23, 2009 3:38 pm | |
| Malzemeler:
- 1 kg havuç
- 1 kg salatalık
- 1 kg körpe yeşil biber
- 1 kg yeşil domates
- 5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
- 1 su bardağı sirke
- 10-12 diş sarımsak
Yapılışı:
- Havuçların dışını kazıyın.
- Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.
- Salatalıkların baslarını alın.
- Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip: sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
- Hazırladığınız sebzeleri kavanoza değişimli olarak yerleştirin.
- Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin.
- Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar bosaltın.
- Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
- Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.
| |
|
piko1 Yardımcı Admin
Kayıt tarihi : 09/10/09 Mesaj Sayısı : 1185 Teşekkür Edildi : 77 Puan : 1479
| Konu: Geri: KARISIK TURŞU Cuma Ekim 23, 2009 5:25 pm | |
| ya ben eskiden turuşuyu çok güzel yapıyordum 3 yıldan buyana hiç güzel olmuyor turşularım | |
|
ADMİNE Forum Sorumlusu
Kayıt tarihi : 13/10/09 Mesaj Sayısı : 1767 Teşekkür Edildi : 580 Puan : 3484
| |
piko1 Yardımcı Admin
Kayıt tarihi : 09/10/09 Mesaj Sayısı : 1185 Teşekkür Edildi : 77 Puan : 1479
| Konu: Geri: KARISIK TURŞU Cuma Ekim 23, 2009 6:19 pm | |
| denemedim canım hazır turşusuyu önerdiler bende sağlığa zaralıdır diye yine eki yötemim ile yaptım ama | |
|