DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapTarhana Kayitol

 

 Tarhana

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Tarhana Empty
MesajKonu: Tarhana   Tarhana EmptyCuma Ekim 23, 2009 3:31 pm

Malzemeler:
  • 1 kg soğan
  • 1 kg domates
  • Yarım kg salçalık kırmızıbiber
  • Yarım kg süzme yoğurt
  • 5 yumurta
  • 125 gr margarin
  • Yarım bardağı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 kaşığı tozşeker
  • Yaklaşık 3 kg un
  • Tuz

    Hazırlanışı:
    * Soğanları soyup çok ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Kırmızıbiberleri kaynar suda hafif haşlayıp kevgirle alın ve soğumaya bırakın. Biberleri geniş bir kevgire alıp el yardımıyla ezerek kevgirden geçirin.

    * Margarini geniş bir tavada eritip soğanı pembeleştirin. Domates ve biberi ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun. Soğumaya bırakın.

    * Mayayı tozşekerle birlikte bir kâsede ılık suda eritip 15 dakika bekletin. Yoğurt, tuz, eritilmiş maya ve yumurtaları biberli karışıma ilave edip iyice karıştırın.

    * Hazırladığınız karışımı geniş bir hamur yoğurma kabına alıp un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Olabildiğince sert bir hamur yapın. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 2-3 gün bekletin. 4. gün hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp temiz bir bez üzerine yayın. Kurumaya bırakın. 1-2 gün sonra biraz daha küçük parçalara bölüp yine kurutun. Son olarak parçaları elinizle ufalayarak kevgirden geçirin. Kuru ve kapalı ortamda muhafaza edin.
  • Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    piko1
    Yardımcı Admin

    Yardımcı Admin
    piko1


    Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
    Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
    Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
    Puan Puan : 1479

    Tarhana Empty
    MesajKonu: Geri: Tarhana   Tarhana EmptyCuma Ekim 23, 2009 6:13 pm

    bizim buraların tarhanası daha faraklı bu tarifde denemek gerek faraklı lezetleri severim Tarhana 293785
    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
    rayye
    Deneme Mod
    Deneme Mod
    rayye


    Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/10
    Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 189
    Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 17
    Puan Puan : 354

    Tarhana Empty
    MesajKonu: Geri: Tarhana   Tarhana EmptyC.tesi Ekim 30, 2010 7:58 am

    evet her yörenın tarhanası farklı ,bende egeliyim ama benım yaptığımda farklı tarhana .ben uşak tarhanasını çok sevdım ailemde çok sevdi.ben şimdi hem uşak hemde kendi tarhanamızdan yapıyorum her sene .arada az fark var.birisi pişerek oluyor birisi pişmeden farklı lezzet



    Sayfa başına dön Aşağa gitmek
     
    Tarhana
    Sayfa başına dön 
    1 sayfadaki 1 sayfası

    Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
    DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Kışa Hazırlıklarımız-
    Buraya geçin: