ADMİNE Forum Sorumlusu
Kayıt tarihi : 13/10/09 Mesaj Sayısı : 1767 Teşekkür Edildi : 580 Puan : 3484
| Konu: DOMATES SOSU Cuma Ekim 23, 2009 3:29 pm | |
| MalzemelerYaklaşık 8 su bardağı domates sosu için
- 3.5 kilo domates
- 10 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı deniz tuzu
- 1/4 su bardağı üzüm sirkesi
Yapılışı
- Domateslerin alt kısımlarına keskin bir bçağın ucuyla çentik açın. Aralarında boşluk kalmayacak şekilde büyük bir tencereye yerleştirin. İçine 2-3 santim derinlikte kaynar su koyup 5-6 dakika yüksek ateşte üzeri kapalı olarak kaynatın.
- Soğuk sudan geçirip domateslerin kabuğunu soyun ve mutfak robotu veya rondonuzun kapasitesine göre bir veya birkaç farklı seferde püre haline getirin.
- İnce ince doğradığınız sarımsakları zeytinyağında hafifçe pişirdikten sonra (ne kadar uzun süre pişirirseniz o kadar yoğun sarımsak tadı alırsınız, dolayısıyla zamanlamayı ağız tadınıza göre ayarlayın) diğer bütün malzemeleri ekleyip kaynama noktasına getirin.
- Ardından altını kısıp orta ateşte yaklaşık 2 saat boyunca tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde pişirin.
- Soğumasını bekledikten sonra hemen kullanacaksanız hava geçirmeyen bir kaba aktarıp buzdolabında bir hafta kadar saklayabilirsiniz.
- Uzun süre saklamak isterseniz, sterilize ettiğiniz cam kavanozlarda oda sıcaklığında ve güneş almayan bir yerde ya da benim yaptığım gibi 2 su bardaklık porsiyonlar halinde vakumlu buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklayabilirsiniz. Çözmek için buzluktan çıkarttığınız poşeti kapalıyken akan suyun altında bir dakika kadar tutmak yetiyor. Ardından tencerede ısıtarak dilediğiniz eklemeleri yapabilirsiniz
| |
|