DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapDOMATES SOSU Kayitol

 

 DOMATES SOSU

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

DOMATES SOSU Empty
MesajKonu: DOMATES SOSU   DOMATES SOSU EmptyCuma Ekim 23, 2009 3:29 pm

Malzemeler
Yaklaşık 8 su bardağı domates sosu için

  • 3.5 kilo domates
  • 10 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı deniz tuzu
  • 1/4 su bardağı üzüm sirkesi

Yapılışı

  1. Domateslerin alt kısımlarına keskin bir bçağın ucuyla çentik açın. Aralarında boşluk kalmayacak şekilde büyük bir tencereye yerleştirin. İçine 2-3 santim derinlikte kaynar su koyup 5-6 dakika yüksek ateşte üzeri kapalı olarak kaynatın.
  2. Soğuk sudan geçirip domateslerin kabuğunu soyun ve mutfak robotu veya rondonuzun kapasitesine göre bir veya birkaç farklı seferde püre haline getirin.
  3. İnce ince doğradığınız sarımsakları zeytinyağında hafifçe pişirdikten sonra (ne kadar uzun süre pişirirseniz o kadar yoğun sarımsak tadı alırsınız, dolayısıyla zamanlamayı ağız tadınıza göre ayarlayın) diğer bütün malzemeleri ekleyip kaynama noktasına getirin.
  4. Ardından altını kısıp orta ateşte yaklaşık 2 saat boyunca tencerenin kapağı hafif aralık kalacak şekilde pişirin.
  5. Soğumasını bekledikten sonra hemen kullanacaksanız hava geçirmeyen bir kaba aktarıp buzdolabında bir hafta kadar saklayabilirsiniz.
  6. Uzun süre saklamak isterseniz, sterilize ettiğiniz cam kavanozlarda oda sıcaklığında ve güneş almayan bir yerde ya da benim yaptığım gibi 2 su bardaklık porsiyonlar halinde vakumlu buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklayabilirsiniz. Çözmek için buzluktan çıkarttığınız poşeti kapalıyken akan suyun altında bir dakika kadar tutmak yetiyor. Ardından tencerede ısıtarak dilediğiniz eklemeleri yapabilirsiniz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
DOMATES SOSU
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Ajvar Sosu Tarifi
» Domates Çorbası
» Domates salçası
» Domates Dolması
» Peynirli domates sepeti

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Kışa Hazırlıklarımız-
Buraya geçin: