Bir gün öncesinden pilavınız var. Atmaya kıyamıyorsunuz. O halde ince ince doğranmış maydanoz, sarımsak, rendelenmiş kaşar peyniri, bir yumurta ve birkaç kaşık unu pilav ile karıştırın. Küçük toplar yapın ve kızgın yağda kızartın.
Kullanmadığınız eski eşarplarınızdan yastık yapabilirsiniz. Eşarbın büyüklüğünde kılıf yapın, içini pamukla ya da süngerle doldurun. Eşarbınızla yastığı kaplayın.
ARDINDAN
Bütün gün yorujdunuz, stress içinde eve döndünüz. Önce soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Kurulayın. Daha sonra suyuna batırdığınız bir pamukla yüzünüzü silin. Rahatladığınızı hissedeceksiniz.
LAHANA VEYA KARNABAHAR PİŞİRİRKEN
Lahana, karnabahar, Brüksel lahanası gibi sebzelerin pişerken kokuları hoş değildir. Bu yüzden çoğumuz bu güzel sebzeleri pişirmeye cesaret edemeyiz. Size küçük bir sır: Pişme sularına birer yaprak defne yaprağı atın. Artık tencerenin kapağını açık olarak bile pişirebilirsiniz.
Yarım litre sirkeye bir tutam mutfak tuzu atın camlarınızı bununla silin. Durulamaya ve kurutmaya gerek kalmayacaktır. Hem de pırıl pırıl olacaktır.
SENTETİK KUMAŞLARI KESERKEN
Sentetik kumaşları kesmek oldukça zordur. Kolayca kesebilmek için makasınızı biraz ısıtmanız gerekecektir.
YAĞDA YUMURTA YAPARKEN
Yağda yumurta mı yapacaksınız? Yumurtaların tavaya yapışmaması için kırmadan önce yağa bir tutam tuz atın. Daha sonra yumurtaları kırın.