DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapAşure Kayitol

 

 Aşure

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
adige
Amatör Üye
Amatör Üye
adige


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 87
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 9
Puan Puan : 175

Aşure Empty
MesajKonu: Aşure   Aşure EmptySalı Ekim 20, 2009 9:12 am

Aşure Asure

Malzemeler:

  • 1+1/2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 küçük konserve haşlanmış nohut (yaklaşık 1 bardak)
  • 1 küçük konserve haşlanmış kuru fasulye
  • 15 su bardağı su
  • 4–4 1/2 su bardağı tozşeker
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 su bardağı kuru uzum
  • 10 adet kuru incir
  • 10 adet kuru kayısı
  • Arzuya göre 1 yemek kaşığı gülsuyu, kabukları ile birlikte küçük dilimlenmiş 1 orta boy portakal
  • Süslemek için:
  • Tarçın
  • Kuş üzümü
  • Ceviz içi
  • Çam fıstığı

Yapılışı:

  • Aşurelik buğdayı yıkayıp tencerenin içerisinde 5 bardak su ile aksamdan ıslatın.
  • Ertesi gün 5 bardak daha su ilavesiyle tencereyi ocağa koyup kaynatın. Kaynadığında üzerinde oluşan köpükleri kepçe ile alin.
  • Yaklaşık 4 saat kadar buğday iyice ezilip koyu çorba kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Bu arada incirlerin saplarını ayıklayıp küçükçe doğrayın. Kayısılarıda ayni şekilde doğrayıp üzümlerle birlikte 2 bardak su içinde 1–2 saat öncesinden bekletip yumuşatın.
  • Buğday kıvamını aldıktan sonra suyu ile birlikte incir, kayısı ve üzümleri boşaltıp isterseniz portakal dilimlerinize ekleyerek 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin.
  • Kaynamakta olan buğdayın kıvamı çok koyu olursa kalan 3 su bardağı suyu ilave ederek kıvamını ayarlayın.
  • Ocağın altını kapatmadan 1–2 dakika önce sekerini ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatıp gülsuyunu ilave edin.

8 .Servis tabaklarına alıp üst malzemesi ile süsleyip servise hazır hale getirin


alıntı...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Aşure
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Tatlılar-
Buraya geçin: