DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapBebekler İçin Tarifler Kayitol

 

 Bebekler İçin Tarifler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Bebekler İçin Tarifler Empty
MesajKonu: Bebekler İçin Tarifler   Bebekler İçin Tarifler EmptyÇarş. Ekim 14, 2009 8:17 am

* Bir yaşını dolduran bebekler büyüklerinin yediği herşeyi daha az tuz ve şeker katılmış olarak yiyebilirler. Bu sebeple kendi beslenme alışkanlıklarınıza tekrar bir göz atın. Sebze yemeye ve yedirmeye çalışın.

* Bekleyen sebze yemeklerininde vitaminlerin öleceği unutumayın ve her ögün taze sebze yemeği pişirin. Sebzeleri pişirirken vitaminlerini öldürmemek için az pişirin. Kızartma yerine haşlama yada buğulama yöntemlerini kullanın.

* Her çocuğun sevdiği bir yiyecek maddesi muhakkak vardır örneğin: nane, limon suyu, rendelenmiş taze kaşar yada yoğurt gibi. Bu yiyeceğin katıldığı yemekleri daha severek yerler. Sizde çocuğunuzun favori yiyeceğini bulup olabildiğince her yemeğe katıp işinizi kolaylaştırın.

* Bebeklerinize yemek hazırlarken olabildiğince ekolojik tarım ürünlerini kullanın. Örneğin ilaçla kurutulmuş kayısı değil doğal yollarla kurutulmuş olanları alın. Daha yamru-yumru görünürler ama üzerinde zararlı ilaçlar yoktur.

* Kabartma tozunun formülü Sodyum karbonattır. Sodyum da bebekler için zararlıdır. Bu sebeple bir yaşını doldurmamış bebeklere kurabiye yada kek hazırlarken kabartma tozu değil maya kullanmaya çalışın. Bir yaşını doldurduklarında da tarifte yazılan kabartma tozunu yarıya indirerek kullanın.

* Yeni deneyeceği bir yiyecek için ısrarcı olmayın. Eğer ilk denemede yemezse bırakıp çok aç olduğu başka bir zamanı bekleyin.

* Yemek tabaklarını renkli, renkli hazırlayın. Farklı renklerdeki besinleri bir arada kullanın. Sebzelerle insan yüzü, hayvan sekilleri keserek yemeği oyun gibi eylenceli bir hale dönüştürün.

* Ortalık çok kirlense bile eli ile kendisinin yemesine izin verin. Bu hem kaşık ile kendi kendine yeme dönemini hızlandıracak hem de kendine olan güveni arttıracaktır.

Sizlere bu zor dakikalarınız için bir kaç tarif hazırladık. Tabiki bu tariflerle yapılan yemekleri bebekleriniz hapur hupur yemeyecek, ama yedikleri her parçada kendileri için faydalı besinler almış olacaktır.

TARİFLER:

1-Yulaf Ezmeli Borani:

1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tutam ıspanak
1 bardağı yulaf ezmesi

Soğanları ve ıspanakları incecik doğrayın. Tereyağını küçük bir kapaklı tencere yada sahana koyup eritin. Soğanları ve ıspanağı ekleyin ama kavurmayın. Yarım su ardağı su koyup ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayın. Ispanakların pişmesine yakın yulaf ezmesini ekleyip karıştırın. Yulaflar iyice yumuşayıp kalan suyu çekince ateşten alın. Üzerine yoğurt döküp yedirin.

2-Pekmezli Mısır Gevreği:

1 bardağı mısır gevreği
1 bardağı yulaf ezmesi
1 bardağı soğuk süt
2 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı pekmez
İstenirse küçük doğranmış meyveler

Mısır gevreği ve yulafı bir kasede karıştırıp üzerine yoğurt, süt ve pekmezi dökün. Hepsini iyice karıştırıp isterseniz küçük doğranmış mevsim meyvelerinden üzerine dökün.

3-Bebe Krep:

1 bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı kepekli un yada tam buğday unu
kuru kayısı ve kuru üzüm

Yumurta, süt ve unu hiç pütür kalmayacak şekilde mikser yada çırpma teli ile iyice çırpın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ sürüp ısıtın. Bir kepçe hazırladığınız hamurdan döküp tavanın tüm dibine yayın. Alt tarafı pişerken siz üst kısmına kayısıları kesip ağız, kuru üzümlerle göz yapın. Alt tarafı iyice pişince çevirin. İkinci yüzüde bir dakika kadar pişirip alın. Çocuğunuz bunu elleri ile tutup kendi yiyebilir.

Alternatif: Üzerine kayısı ve üzümleri koymadan iki yüzüde pişirip yarısına taze kaşar koyup ikinci yarıyı üzerine kapatın. Tavada peynir eriyene dek tutup tabağa aktarın. Dilimlere bölüp yine elleri ile yemesi için çocuğunuza verebilirsiniz.


4-Balık Ekmek:

1 yumurta
2 dilim siyah yada kepekli ekmek
1 büyük dilim taze kaşar yada dil peyniri
Çeyrek su bardağı süt

Yumurta ve sütü küçük bir kasede iyice çırpın. Kaşar peyniri iki dilim ekmeğin ortasına koyup hazırladığınız bu sandöviçi yumurtalı karışımın olduğu kaseye oturtun. Bir süre sonra ters çevirip ekmeğin tüm yumurtalı sütü emmesini sağlayın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ sürüp kısık ateşte iki yüzünüde hafi kızarana dek pişirin.

5-Menemen:

1 adet orta boy kırmızı domates
1 yumurta
1/2 adet yeşil biber
1 parmak kalınlığında dil peyniri
nane, maydanoz
çok az sıvı yağ

Domates ve biberi yıkayıp incecik doğrayın. Orta boy bir sahana çok az sıvı yağ koyup ısıtın. Domates ve soğanı içine atıp çok az miktarda su ilave edin. Karıştırıp kapağı kapalı olarak pişirin. Bomatesler yumuşayınca dilpeynirlerini küp kesip ekleyin. Yumurtayı kırın, karıştırın. Tümü pişince ocaktan alıp üzerine nane ve maydanoz dökün.


6-Parmak Tavuk:

Parmak büyüklüğünde kesilmiş tavuk yada balık fleto
Bir kase ekmek kırıntısı
1 yumurta
1 kase un

Kepekli ekmek dilimlerini fırın tepsisine yan yana dizip fırının ızgarasında iki tarafınıda kızartın. Daha sonra bunları Blender'da un gibi parçalayın. Bu yöntemda galeta unundan daha lezzetli bir sonuç alacaksınız.Kullanmadığınız kısmı kavanoza koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. Tavukları parmak şeklinde dilimleyin. Balık hazırlıyorsanız kılçıksız olmasına özellikle dikkat edin. Bu parçaları önce unu, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada ekmek kırıntılarına bulayın. Teflon tavaya çok az sıvı yağ koyup kızdırın pane yaptığınız tavuk yada balık parçalarını tavaya koyup her tarafları kızarana dek pişirin. Hafif soğuduktan sonra eli ile tutup yemesi için çocuğunuza verin.




7-kurabiye

1/2 su bardağısıvı yağ
2/3 su bardağı pekmez
1 yumurta
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 su bardağı tam buğday unu
1/2 paket kabartma tozu
İstenirse kuru üzüm ve kayısı


Bir kasede sıvı yağ ile pekmezi çırpın. Yumurtayı kırıp çırpmaya devam edin.
Yulaf ve sütü ekleyin. En son un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Tümünü iyice çırpın. İsterseniz küçük, küçük kesilmiş kuru kayısı ve kuru üzüm koyabilirsiniz.
Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine kaşık yardımı ile küçük toplar yapıp koyun.
Isınan fırında 15 dakika pişirin.
Bu kurabiyeyi yoğurt yada sütle karıştırıp ikindi kahvaltılarında yedirebilirsiniz. Yada kendisi eli ile tutarak da yiyebilir.
Kapalı kavanozda buzdolabında saklayın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bebekler İçin Tarifler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» çocuklar için ve bebekler için örgüler elbiseler kazak yelek
» Bebekler için yelekler
» Bebekler için tulumlar
»  Bebekler ve çocuklar için örgüler
» Bebekler ve çocuklar için örgüler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Bebek yemekleri-
Buraya geçin: