ahsen58 Deneme Mod
Kayıt tarihi : 28/01/10 Mesaj Sayısı : 354 Teşekkür Edildi : 22 Puan : 497
| Konu: bazlama Çarş. Kas. 03, 2010 7:54 pm | |
| MALZEMELER: - 1 kilo un, - 1 paket maya (ben kuru kullandım), - 1 tatlı kaşığı tuz, - yeteri kadar ılık su, HAŞHAŞLI KATMER İÇİN: - 4-5 kaşık haşhaş ezmesi, - 1 bardağı sıvı yağ, - 1-2 kaşık şeker (damak zevkinize kalmış), - tereyağı (üzerine sürmek için) HAZIRLANIŞI: Malzemelerden yumuşak bir hamur yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın. Yanlız bu yaz sıcağında 1 saat fazla gelebilir. Hamur eğer çok beklerse ekşime yapacağından sizler hamurunuz 2 katı olana kadar mayalarsanız yeterli olacaktır. Mayalanan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın. Bu ölçüden yaklaşık 10 -12 beze çıkıyor. Resimde gördüğünüz gibi tatlı tabağından az büyük açın ve teflon tavada, orta ateşte önlü arkalı pişirin. Henüz sıcakken üzerine tereyağ sürün... afiyet olsun | |
|
piko1 Yardımcı Admin
Kayıt tarihi : 09/10/09 Mesaj Sayısı : 1185 Teşekkür Edildi : 77 Puan : 1479
| Konu: Geri: bazlama Çarş. Kas. 03, 2010 11:29 pm | |
| of of of harika canım istedi bizim buralarda bilmezler bu bazlamayı bizde iç onaduldan bir aile dostundan öğrendik ramazanlarda suhurlarda muhahak hemen hemen her gece yapıyorum ben bu bazlamayı biz biraz değiştirdik iki kat olarak yapıyorum ortasına kıymamalı haraç koyuyorum çok lezetli oluyor tavsiye ederim | |
|
ahsen58 Deneme Mod
Kayıt tarihi : 28/01/10 Mesaj Sayısı : 354 Teşekkür Edildi : 22 Puan : 497
| Konu: Geri: bazlama Perş. Kas. 04, 2010 7:51 am | |
| biz de her çeşidini yapıyoruz ablacım | |
|
ADMİNE Forum Sorumlusu
Kayıt tarihi : 13/10/09 Mesaj Sayısı : 1767 Teşekkür Edildi : 580 Puan : 3484
| Konu: Geri: bazlama Perş. Kas. 04, 2010 9:50 am | |
| Bunu bizde biliriz,her çeşidi güzel olur... | |
|