yağmur Süper üye
Kayıt tarihi : 19/11/09 Mesaj Sayısı : 2175 Teşekkür Edildi : 147 Puan : 4535
| Konu: PİLAV PASTASI Salı Ekim 26, 2010 10:57 am | |
| Sebzeli Tavuklu Pilav Pastası Yemek Tarifi - 10 kişilikKalori : 360 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık) Pişirme süresi : 15 dk. Malzemeleri 2 Su Bardağı Pirinç 1 Adet Tavuk Göğsü 1 Su Bardağı Tel Şehriye 3 Fincan Tereyağı 1 Çay Bardağı Bezelye 2 Adet Sivri Biber 1 Yarım Demet Maydanoz 1 Yarım Demet Dereotu 1 Adet Havuç 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber HazırlanışıPirinci ıslatalım. Tavuk göğsünü içine soğan eklenmiş tuzlu biberli suda haşlayalım. Yumuşayınca etleri didikleyip suyunu kenara ayıralım. Ayırdığımız 3 su bardağı tavuk suyunu ve ıslattığımız pirinç ile sade pilav pişirelim. Diğer tarafta havucu ve biberleri ufak doğrayalım. Derin bir tencerede bezelye ile birlikte az tuzlu suda 10-15 dakiak yumuşayana kadar haşlayalım. Pilavımızı demlenince ikiye ayıralım. Yarısının içine halanmış sebzeleri ve ince doğranmış dereotu ile maydanozu karıştıralım.Yapışmaz tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağda şehriyeyi rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım. Emici kağıda alalım. Derin uzun bir kek kalıbını yağlayıp dibine şehriyeyi yerleştirelim. Şehriyenin üzerine sebzeli pilavı, üzerine didiklenmiş tavuk etlerini ve en üstüne beyaz pilavı ilave edelim. Her katı iyice bastıralım. Sıcak olarak ters çevirip servise sunalım. | |
|