İçindekiler:
500 gr kiraz domates
2 yemek kaşığı (tbs) zeytinyağı
2 yemek kaşğı (tbs) taze kekik
Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
350 gr spagetti
8 adet ançuez (ançuezler çok tuzlu olduğu için, istenirse suda bir süre bekletilebilir)
1 yemek kaşığı (tbs) kapari turşusu
3 yemek kaşığı incecik doğranmış maydanoz
Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı:
Fırını 230 dereceye ayarlayın.
Kiraz domatesleri yıkayın, ortadan ikiye kesin.
Bir fırın kabının içine fırın kağıdı serin. İçine kestiğiniz domatesleri koyun.
Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını, kekiği ve tuzu ekleyin. Hafifçe alt üst edin.
Fırının orta rafında 8 dakika pişirin. Domatesler hafifçe sularını çıkaracak, ama şekilleri kaybolmayacak.
Derince bir tencerenin içine bolca su koyun. 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Fokurdayana kadar kaynatın.
Su kaynayınca içine spagettiyi koyun. Paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın, süzdürün.
Servis yapacağınız büyükçe bir kabın içine süzdürdüğünüz makarnayı koyun. Üzerine pişmiş domatesleri dökün.
Ançuezleri küçük parçalara kesin ve makarnanın üzerine serpiştirin. Maydanozu ve kapariyi ekleyin.
Taze öğütülmüş karabiberle tatlandırın. Hepsini hafifçe karıştırın.
Tabaklara bölüştürün, servis yaparken üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.