Hazırlama süresi 20 dakika
Pişirme süresi 75 dakika
6 kişilik Gerekli malzemeler:
- 500 gr milföy hamuru
- 2 yumurta sarısı
- 6 adet bıldırcın
- 3 adet küçük havuç
- 1 büyük patates
- 4-5 adet pırasa
- Yarım tatlı kaşığı kekik
- Tuz, Karabiber
- 5 adet defne yaprağı
1- Bıldırcınları bir kaba koyun. Defne yaprağı ve kekiği bıldırcınlara ekleyip 4 su bardağı su ilave ederek 20 dakika pişirin. Ara sıra biriken köpüğü alın.
2- Bıldırcınlan kaptan alıp çorbayı 40 dakika daha pişirin. Soğuyan etleri kemiklerinden ayırıp parçalayın.
3- Sebzeleri ince uzun doğrayıp bir kaba koyun, bir miktar haşlama suyu ile pişirin. Bu arada bıldırcın suyunu süzgeçten geçirin. 2 su bardağı kadannı kaynatıp tuz ve karabiber ekleyerek soğumaya bırakın.
4- Ayırdığınız su soğuduktan sonra üzerinde birikmiş olan yağ tabakasını alın. Defne yapraklarını içinden çıkarıp ısıtın ve tekrar ince delikli süzgeçten geçirin. Sebzeleri, bıldırcın suyu ve küçük küçük doğranmış etlerle birlikte kaselere koyun.
5- Milföy hamurlarını kaselerin sadece kenarlarına bastırarak yerleştirin ve kaseleri tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 220 derecedeki fırında, milföy hamurlan kabarıp üzeri kızanncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Not: Arzuya göre bıldırcın yerine tavuk eti de kullanılabilir