DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapLorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi Kayitol

 

 Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
Admin
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
Admin


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 27/05/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 996
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 196
Puan Puan : 2558

Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi Empty
MesajKonu: Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi   Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi EmptyPerş. Eyl. 24, 2009 10:45 pm

Malzemeler:
Yufka 2 adet
Yumurta 1 adet
Yudum Mısır Yağı 1/2 su bardağı
Süt 1/2 su bardağı
Lor peyniri 350 gr
Kabak 2 adet
Tuz
Karabiber


Sos için:
Tahin 1 kahve fincanı
Yoğurt 1 su bardağı
Yudum Mısır Yağı 1 tatlı kaşığı

Yapılışı: Kabağı rendeleyin, loru kabakla karıştırın, tuz ve biber ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt ve Yudum Mısır Yağı’nı iyice çırparak karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye keserek dört adet yarım ay elde edin. Yarım ayların düz tarafı size gelecek şekilde masaya koyun. Yufkanın her tarafına sıvı karışımdan sürün, düz kenar boyunca kabaklı lorlu karışımdan koyun ve rulo halinde sarın. Rulo yufkanın bir ucundan tutarak sarmal şeklinde döndürüp haline getirin. Yağladığınız tepsiye börekleri dizin, 175 derecede ısıtılmış fırında, böreklerin üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Sos için tahin, Yudum Mısır Yağı ve yoğurdu birbirine yedirerek karıştırın. Böreğin üzerine sürün veya yanında servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
piko1


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi Empty
MesajKonu: Geri: Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi   Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi EmptyCuma Ekim 09, 2009 8:15 pm

deniycem tarif güzele benziyor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi Empty
MesajKonu: Geri: Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi   Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi EmptyCuma Ekim 16, 2009 8:56 am

Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi Tsk15vj9
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Lorlu ve Kabaklı Gül Böreği (Tahinli Yoğurt Sos İle) (4 kişi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Avcı Böreği
» İRMİK BÖREĞİ
» Paçanga böreği
» Tahinli & Haşhaş Tohumlu Kek
» ÇİN BÖREĞİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: