ahsen58 Deneme Mod
Kayıt tarihi : 28/01/10 Mesaj Sayısı : 354 Teşekkür Edildi : 22 Puan : 497
| Konu: renkli tırtıl kurabiye Perş. Şub. 11, 2010 2:27 pm | |
| MALZEMELER:- 1 paket oda ısısında margarin (250 gr.),- 3 tane yumurta,- 2 bardağı sıvı yağ,- 4 bardağı şeker,- 2 paket kabartma tozu,- 1 paket vanilin,- yeteri kadar un,- istediğiniz renklerde gıda boyaları, HAZIRLANIŞI: Malzemelerden ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru ne kadar renklendirecekseniz o kadar parçaya ayırın. istediğiniz renklerdeki gıda boyaları ile renkli hamurlar oluşturun.Tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tırtılların aralarında 1'er parmak boşluk kalacak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişrin afiyet olsun. | |
|
ahsen58 Deneme Mod
| Konu: ev yapımı büsküvi Perş. Şub. 11, 2010 2:29 pm | |
| malzemeler 3 su bardağı un1 su bardağı pudra şekeri250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)(Ben margarin kullandım) 2 yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 paket (80 gr) sütlü çikolata 3 yemek kaşığı süt Yapılışı :Pudra şekerini margarin ile iyice yoğurun.Yumurta sarısını, vanilyayı da ekleyin ve yoğurun.Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Yumuşak bir hamur yapın.Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.Hamuru unlanmış tezgahta açın ve kalıpla kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış fırında kısa sürede pişirin. (180 derecede 15 dakika) Yine de kendi fırınınızın ayarını daha iyi bilirsiniz.Fazla kızarmadan alın ve soğusun.Çikolatayı sütle beraber eritin ve ılındıktan sonra iki bisküvinin arasına sürün.Bir gün önceden yapıldığında daha güzel oluyor.afiyet olsun | |
|
ADMİNE Forum Sorumlusu
Kayıt tarihi : 13/10/09 Mesaj Sayısı : 1767 Teşekkür Edildi : 580 Puan : 3484
| Konu: Geri: renkli tırtıl kurabiye Perş. Şub. 11, 2010 4:42 pm | |
| İlk baştakini daha önceden görmemiştim...Diğerini ise ben daha farklı yapıyorum,eminim buda güzeldir teşekkürler... | |
|
piko1 Yardımcı Admin
Kayıt tarihi : 09/10/09 Mesaj Sayısı : 1185 Teşekkür Edildi : 77 Puan : 1479
| Konu: Geri: renkli tırtıl kurabiye Perş. Şub. 11, 2010 10:03 pm | |
| görüntü | |
|
gelincik Amatör Üye
Kayıt tarihi : 12/12/09 Mesaj Sayısı : 235 Teşekkür Edildi : 17 Puan : 275
| Konu: Geri: renkli tırtıl kurabiye Perş. Şub. 11, 2010 10:20 pm | |
| kurabiye güzelde ismi ürpertiyo eline sağlık canım | |
|
ahsen58 Deneme Mod
| Konu: tuzlu kurabiye Cuma Ekim 15, 2010 2:33 pm | |
| 1 paket margarin(oda sıcaklığında) 1 bardağı sıvıyağ yarım bardağı elma sirkesi yarım bardağı su 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 pk.kabartma tozu aldığı kadar un üzeri için;yumurta sarısı,susam tüm malzemeleri karıştırma kabında yoğurup,ele yapışmayan bir hamur elde ettim.tezgah üzerinde biraz kalınca açıp ister kuabiye kalıplarıyla şekil verin,isterseniz benim gibi yuvarlak şekil verin zevk size kalmış.fırın kağıdı serili tesiye ,kabartma payınıda göz önüne alarak aralıklı olarak dizin.son aşama,üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürüp,susamı serpin.önceden ısıtılmış,180 derece fırında,altlı üstlü kızartın. afiyet olsun.... | |
|