Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı erimiş margarin veya tereyağı
1 su bardağından 3 parmak eksik yoğurt
1 kaşığının ucuyla karbonat
1 pk kabartma tozu
2 pk. vanilin
Aldığı kadar un
Karameli için:1 su bardağı toz şeker
75 gr. tereyağı
1 kutu krema (200 ml.)
Kenarları için:1 pk toz krem şanti + 1 su bardağı süt
Yapılışı:Kek için; yumurtalar şeker, süt ve yoğurt krema kıvamı alıncaya kadar yüksek devirde çırpılır. Sırası ile yağ, kabartma tozu, vanilin karbonat ve azar azar un ilavesi ile akışkan kek kıvamı elde edilir .
Kelepçeli kalp kalıp yağlanıp kek karışımı içine ilave edilir . 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında kek pişmeye bırakılır. Karameli için teflon bir tencereye şeker alınıp karamelleştirilir içine küçük doğranmış tereyağları ilave edilip karıştırılır en son kreması ilave edilip hızlıca çırpılır malzemeler birbirinden ayrılır gibi olsada toparlanacaktır. Ağdalaşmaya başladıktan sonra 2 dk daha karıştırılıp ocaktan alınır sos hafif ılınınca kekin üzerine yayılır ben bu aşamada üzerini çatalla çizdim ki afili görünsün:)
Kenarları da çırpılmış şanti ile sıvanıp üzeri damla çikolata ile süslenen kekimiz 1 saat dinlendikten sonra servise hazırdır..
Afiyet bal şeker olsunn