MALZEMELER;
1 adet
yumurta
1 su
bardağı sıvıyağ
2
yemek kaşığı sirke yada limon suyu
İki tutam tuz
Eğer istenirse yarım
kaşığından az hardal ( hazır olanlardan )
Ben olmadığı için hardal
kullanmadım.
YAPILIŞI;Öncelikle tüm
malzemeleri yani; yumurta, sıvıyağ, sirke ve tuzu ölçüp, buzdolabına
kaldırın.
Bunlarla
birlikte; kavanoz ve blendırın ağzınıda buzdolabına kaldırın.
Kavanozun ağzı blendırın ağzı
girecek kadar olmalı.
Ben normal konserve kavanozu
kullandım.
İyice
soğuyan malzemeleri çıkarın.
Artık mayonezimizi yapmaya
hazırız.
Kavanoza
yumurtayı dikkatli bir şekilde kırın. Yani sarısının patlamamasına dikkat
edin.
Sıvıyağ,
sirke ve tuzunuda ekleyip, blendırı kavanozun dibine değecek şekilde
yerleştirin.
Blendırı en yüksek devirde
çalıştırmaya başlayın.
İlk on saniye hiç hareket
ettirmeden, kavanozun yarısı mayonez kıvamını alana kadar
çırpın.
Blendırı
yavaş yavaş yukarı kaldırarak üst ve kenarlarda kalan malzemenin karışmasınıda
sağlayın.
Veee tüm
malzeme karışıp, koyu mayonez kıvamını aldığında; bir kez hızlıca blendırı
kavanozun dibine kadar indirip çıkarın. Bu sayede kenarlarda kalan malzeme ve
yağlarda alınmış oluyor.
Hepsi bu kadar. Ev yapımı harika
mayoneziniz kullanıma hazır.
Tüm malzemeleri soğuk olarak
kullandığımız için, mayonezinizi hemen kullanabilirsiniz.
Önce sulu bir kıvamda oluyor.Sakın
paniğe kapılmayın. Çırpmaya devam ettikçe koyulaşıyor.
Eğer mayoneziniz kesilme belirtisi
gösterirse sakın vazgeçmeyin. İçerisine 1 yemek kaşığı sıcak su ilave edin. Buda
benden size bir püf noktası olsun.
Mayonezimizde hiçbir katkı maddesi
olmadığı için 1 hafta içerisinde tüketmenizi öneririm.
Hadi bakalım hanımlar, kolay
gelsin.
Harika
mayonezinizi dilediğiniz lezzette kulanabilirsiniz.