DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapBülbül Yuvası (6 Kişilik) Kayitol

 

 Bülbül Yuvası (6 Kişilik)

Aşağa gitmek 
4 posters
YazarMesaj
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Bülbül Yuvası (6 Kişilik) Empty
MesajKonu: Bülbül Yuvası (6 Kişilik)   Bülbül Yuvası (6 Kişilik) EmptySalı Ara. 15, 2009 2:00 pm

BülbülYuvası (6 Kişilik)

Bülbül Yuvası (6 Kişilik) Ymk_191 Malzemeler
Hamur İçin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz
Üzerine dökmek için:
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
200 gr Margarin
Şerbeti için:
Dört Buçuk Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
İçi için:
150 gr Ceviz İçi
Açmak İçin
1 Paket Nişasta
1 Su Bardagı Un


Yemeğin Tarifi
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 bardağı sütü, 1 bardağı sıvı yağı, yarım bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliın. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim. Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim.

Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım. Büzülen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim.

Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim. Bütün yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım. Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edellm. Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım. Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım.

Not:Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir. Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin. Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
şerife06
Amatör Üye
Amatör Üye
şerife06


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/12/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 271
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 50
Puan Puan : 392

Bülbül Yuvası (6 Kişilik) Empty
MesajKonu: Geri: Bülbül Yuvası (6 Kişilik)   Bülbül Yuvası (6 Kişilik) EmptySalı Ara. 15, 2009 3:23 pm

çok severim......... Bülbül Yuvası (6 Kişilik) 399185 bir tariffffff
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Bülbül Yuvası (6 Kişilik) Empty
MesajKonu: Geri: Bülbül Yuvası (6 Kişilik)   Bülbül Yuvası (6 Kişilik) EmptySalı Ara. 15, 2009 3:24 pm

Bülbül Yuvası (6 Kişilik) 129114 Bülbül Yuvası (6 Kişilik) 464551
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
melek.
Yeni Üye
Yeni Üye
melek.


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/12/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 12
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 1
Puan Puan : 14

Bülbül Yuvası (6 Kişilik) Empty
MesajKonu: Geri: Bülbül Yuvası (6 Kişilik)   Bülbül Yuvası (6 Kişilik) EmptySalı Ara. 15, 2009 6:09 pm

Tatlıyı çok severim zaten teşekkürler tarif için.:)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Bülbül Yuvası (6 Kişilik) Empty
MesajKonu: Geri: Bülbül Yuvası (6 Kişilik)   Bülbül Yuvası (6 Kişilik) EmptySalı Ara. 15, 2009 6:10 pm

Bülbül Yuvası (6 Kişilik) 293785 Bülbül Yuvası (6 Kişilik) 696685
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
gelincik
Amatör Üye
Amatör Üye
gelincik


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/12/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 235
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 17
Puan Puan : 275

Bülbül Yuvası (6 Kişilik) Empty
MesajKonu: Geri: Bülbül Yuvası (6 Kişilik)   Bülbül Yuvası (6 Kişilik) EmptySalı Ara. 15, 2009 9:25 pm

Biz arkadaşla bayramlarda bunu yapıyoruz çok güzel oluyor teşekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
yağmur
Süper üye
Süper üye
yağmur


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 19/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2175
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 147
Puan Puan : 4535

Bülbül Yuvası (6 Kişilik) Empty
MesajKonu: Geri: Bülbül Yuvası (6 Kişilik)   Bülbül Yuvası (6 Kişilik) EmptySalı Ara. 15, 2009 9:26 pm

bişi değil canım
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bülbül Yuvası (6 Kişilik)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Büyük Pizza (4 Kişilik)
» Peynirli Kiş (4 Kişilik)
» Mantarlı Pizza (4 Kişilik)
» Fasulye Kavurması (4 Kişilik)
» Cevizli Baklava (12 Kişilik)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Hamur işleri-
Buraya geçin: