DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Forumumuzdan Faydalanmak icin Üye Olun.. (:

Üye olduktan sonra katilimci olun ki sizleri yakindan taniyalim, bunun icin kendinizi tanitmak ve paylasimci olmak yeterli olucaktir..

DeRYaLı GüNLeR Yönetimi.. (;

Hoşçakal
DeRYaLı GüNLeR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DeRYaLı GüNLeR

DeRYaLı GüNLeR Sitesine Hoşgeldiniz. Daha Fazlası için Üye Olun ...
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yapET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI Kayitol

 

 ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Aşağa gitmek 
4 posters
YazarMesaj
sebil
Amatör Üye
Amatör Üye
sebil


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 17/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 404
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 48
Puan Puan : 641

ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI Empty
MesajKonu: ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI   ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI EmptyPerş. Ara. 03, 2009 7:20 pm

Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir. Çünkü etin lezzeti ve sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir.

Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir. Bu konuda en çok şikayet edilen konu; ya et çok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde sürprizle karşılaşılmaktadır.

Et pişirmede benmari yöntemi eilmektedir. Bu yöntemde yemeğin bulunduğu tencere ile ateşin teması önlenmiş olur. Yemek tenceresi içinde su bulunan başka bir tencerenin içine konularak uygulanan bu yöntemde, içinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarısına kadar gelmelidir.

Fırında tavuk pişirirken ise içinin pişmesi, dışının yanmaması için; göğsü altta, sırtı üstte olmalıdır ve tepsi 160 °C'lik önceden ısıtılmış fırına sürülmelidir.
Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyi düşünmüyorsanız kuruyacaktır. Bunu önlemek için fırından çıktığında üzerine Margarin veya Tereyağı ile limon suyu sürün. Ayrıca alüminyum folyoya sararsanız tavuğunuz yumuşacık kalacaktır.

Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer. Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C'ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız.

Yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük tüketin. Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetinin bozulmasına neden olur.
Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Margarin veya Tereyağı koyun. Bakalım sonuçtan memnun kalacak mısınız?

Küçük sebze, balık ve et parçaları sote ederken kabının kapağını kapatmayın. Büyük parçalar halinde pişirilecekse de renk aldıktan sonra kapak örtülerek pişirmeye devam edin.

Et kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağlara dikkat! Çoğu kimse bunları atar. Oysa bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir. Bu nedenle bunları bir tencerede toplayın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
piko1
Yardımcı Admin

Yardımcı Admin
piko1


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1185
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 77
Puan Puan : 1479

ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI Empty
MesajKonu: Geri: ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI   ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI EmptyPerş. Ara. 03, 2009 9:18 pm

ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI 850311
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Meva
Amatör Üye
Amatör Üye
Meva


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 16/11/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 118
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 13
Puan Puan : 133

ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI Empty
MesajKonu: Geri: ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI   ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI EmptyPerş. Ara. 03, 2009 9:25 pm

emeğine sağlık canım bu güzl bilgiler için.. ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI 293785
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
ADMİNE
Forum Sorumlusu
Forum Sorumlusu
ADMİNE


Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 13/10/09
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1767
Teşekkür Edildi Teşekkür Edildi : 580
Puan Puan : 3484

ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI Empty
MesajKonu: Geri: ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI   ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI EmptyPerş. Ara. 03, 2009 11:28 pm

Evdeki aşçı bayanların kurtarıcısı olacak bu bilgiler...Paylaşımın için teşekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Alışverişin püf noktaları
» Sağlıklı Yaşamanın Püf Noktaları
» Güzel Makyaj Yapmanın Puf Noktaları! Güzel Makyaj Sırları! (gözler)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DeRYaLı GüNLeR :: HANIM ELİ / KADINCA :: Deryalı Günler YeMeK Dünyası :: Et ve Tavuk Yemekleri-
Buraya geçin: